Dnes navážeme na nedávný článek Ryby v těhotenství a podíváme se s Dianou na dva jednoduché recepty, které se hodí pro nastávající maminky. Ryby jsou v jídelníčku velmi důležité a především těhotné a kojící maminky by na ně neměly zapomínat. Na receptech si jistě zdravě pochutná celá rodina!
Hledáte jednoduchý recept pro letní dny? Diana má pro vás jeden typ, který je časově nenáročný a chuťově výtečný! Hodí se jak pro parné dny, tak jako lehká letní večeře. Navíc je pangasius bez kostí, tak se nemusíte obávat zdlouhavého vykošťování.
Grilovaný pstruh je asi nejčastější způsob úpravy, se kterým se při stolování můžete setkat. Snadná příprava, jednoduché chutě a lahodné maso dělá z tohoto receptu favorita. Možná tento recept znáte a pravidelně jej připravujete, anebo třeba hledáte inspiraci, co dnes připravit k večeři. Pojďte se s Dianou podívat na jednoduchou přípravu pstruha.
Mořský vlk patří mezi rybí lahůdky. Má jemné a aromatické bílé maso s minimem kostí. Díky své lahodné chuti je oblíbený i u dětí. Je vhodný snad pro všechny druhy úprav a Diana vám dnes přináší recept na mořského vlka s chřestem, který je připravený během pár minut.
Minulý týden vám Diana v článku Grilování ryb s Dianou slíbila, že vám přinese recept na přípravu tuňáka na grilu. Jednoduchý a chutný recept je již pro vás připraven. Stačí správně vybraný steak, který vybere v prodejnách či v eshopu, několik snadno dostupných surovin a vaši strávníci budou nadšeni!
Kambala patří do řádů platýsů a podobně jako například mořský jazyk či halibut se vyznačuje pevným bílým masem a je ceněná pro svoji delikátní chuť. Její kvality vyzdvihovali už staří Římané, kteří kambalu pojmenovali jako „královna ryb“ a servírovali ji dokonce s korunkou na hlavě.
Saltimbocca je italský recept, kde základ tvoří tenké telecí maso s parmskou šunkou a šalvějí. Diana dnes nabízí recept s „rybí“ obměnou – telecí maso se nahradí mořským ďasem. Rybou, která je z kulinářského pohledu velmi všestranná a kromě páteře nemá téměř žádné kosti.
Znamení Ryb se prolíná téměř celým měsícem březnem. Tomuto znamení zvěrokruhu se nedávno Diana věnovala (Není ryba jako Ryba) a dnes přináší slibovaný recept, který je tentokrát určen právě pro Ryby. Ale nezoufejte – pokud nejste narozeni ve znamení ryb, recept vám také jistě zachutná.
Již v sobotu 14. 2. bude svátek všech zamilovaných - svatý Valentýn. A pro tuto sváteční chvíli přináší Diana pár snadných receptů na romantickou valentýnskou večeři! Jídlo bude připravené během chvilky a vy nemusíte trávit hodiny s vařením!
Abychom navázali na zdravou stravu zdravým receptem, dnes si připravíme tilápii. Pečené pokrmy v troubě jsou velmi oblíbené pro svoji snadnou přípravu a dnešní tip na to, jak připravit tilápii, jistě potěší všechny, kteří chtějí u vaření trávit co nejméně času.