O rybách

22.9.2022

Prodej pstruha duhového v Dianě

Maso pstruha je jemné, vločkovité a měkké. Mnoho lidí se diví, že chutná jako losos, ale vše záleží na druhu pstruha, který si zákazník zakoupí. Někteří pstruzi duhoví mohou mít bílé maso, zatímco jiní jsou více růžoví nebo oranžoví. Barevná variace závisí na potravě pstruha a na tom, zda je ryba divoká nebo chovaná na farmě. Pstruh duhový je méně rybí a méně tučný než losos a hlavně levnější! A právě prodej výborného pstruha duhového jsme zahájili v Dianě.

22.8.2022

Čerstvé i mražené ryby v Dianě

Ryby jsou v poslední době hodně žádaným sortimentem. Živili se nimi již naši předkové,především ti, kteří žili na pobřeží moří a řek. V dnešní době, kdy máme k dispozici rychlou přepravu a kvalitní chladící vozy, není problém dopravit čerstvou rybu během několika hodin do České republiky.

8.2.2022

Uzený hejk v Dianě

Máte chuť na nějakou dobrou rybu? V únoru naleznete v Dianě hejka mraženého, hejk steak uzený a v akční nabídce je uzený hejk v aspiku 500 g. Původní cena 89 Kč, akční únorová cena je 75 Kč za balení.

5.5.2021

Diana přichází do grilovací sezóny s mořskou štikou

Už jste se nemohli dočkat grilovací sezóny? My také ne, a proto se moc se těšíme na novinku - mořskou štiku neboli štikozubce namibijského, který připlul do Diany do naší květnové nabídky.

9.3.2021

Novinka v Dianě - Cípal hlavatý

Na našich pevných prodejnách přicházíme s novinkou v chlazených rybách. Jedná se o mořskou rybu Cípal hlavatý (latinsky Mugil Cephalus ) - filet.

8.7.2020

Aljašská treska a další druhy v Dianě

Je sice období grilování, ale všeho moc škodí a už se vám možná grilované jídlo přejídá. Doporučujeme vám udělat si odlehčený oběd s treskou. Doporučujeme tresku aljašskou Theragra chalcogramma (oblast lovu Tichý oceán), kterou najdete na našich prodejnách.

19.6.2019

S tilápií vám kost v krku rozhodně nezaskočí

Už jste si jistě všimli, že se v našich lednicích zabydlela nová rybička a možná jste nevěděli, co že to za rybu vlastně je. Správná odpověď je jenom jedna, a i když na první pohled si ji naši zákazníci pletou s pražmou, není to ona. Je to tilápie.

21.11.2018

Tolstolobik je pokladem z českých řek + recept

Jemná ryba s příjemnou chutí, která má své kořeny ve Východní Asii a v našich řekách byla vysazena před více než padesáti lety – to je tolstolobik, který stojí v povědomí lidí ve stínu známějších ryb, avšak v kulinářství a výživě se drží přední příčky. Pojďme si tuto výtečnou sladkovodní rybu představit blíže a samozřejmě v závěru nezapomeneme na lahodný recept.

25.7.2018

Co jsou kalamáry a recept na jejich přípravu

Držíte se v rybárnách spíše lososa a makrely a do neznámých surovin se moc nepouštíte? Často se setkáváme s tím, že zákazníci si neví rady s tím, jak doma připravit exotické ryby a plody moře. Víte například, co to jsou kalamáry? A jak si s nimi v kuchyni poradit? Nebojte se nových chutí a vyzkoušejte recept na kalamáry, který příjemně zpestří váš jídelníček.

11.7.2018

Halibut – zajímavosti a tip na recept

Jsou ryby krásné a jsou ryby, které na první pohled vypadají záhadně a nevšedně. Do této druhé kategorie beze sporu patří halibut – poznáte ho podle zvláštní stavby těla a nevšedně posazených očí, ale také podle vynikající chuti, která ho řadí mezi nejchutnější mořské ryby. Halibut, neboli platýs, by ve vaší kuchyni neměl chybět, proto přinášíme jeden tip na skvělý recept.

12 3