O rybách

5.5.2021

Diana přichází do grilovací sezóny s mořskou štikou

Už jste se nemohli dočkat grilovací sezóny? My také ne, a proto se moc se těšíme na novinku - mořskou štiku neboli štikozubce namibijského, který připlul do Diany do naší květnové nabídky.

9.3.2021

Novinka v Dianě - Cípal hlavatý

Na našich pevných prodejnách přicházíme s novinkou v chlazených rybách. Jedná se o mořskou rybu Cípal hlavatý (latinsky Mugil Cephalus ) - filet.

8.7.2020

Aljašská treska a další druhy v Dianě

Je sice období grilování, ale všeho moc škodí a už se vám možná grilované jídlo přejídá. Doporučujeme vám udělat si odlehčený oběd s treskou. Doporučujeme tresku aljašskou Theragra chalcogramma (oblast lovu Tichý oceán), kterou najdete na našich prodejnách.

19.6.2019

S tilápií vám kost v krku rozhodně nezaskočí

Už jste si jistě všimli, že se v našich lednicích zabydlela nová rybička a možná jste nevěděli, co že to za rybu vlastně je. Správná odpověď je jenom jedna, a i když na první pohled si ji naši zákazníci pletou s pražmou, není to ona. Je to tilápie.

21.11.2018

Tolstolobik je pokladem z českých řek + recept

Jemná ryba s příjemnou chutí, která má své kořeny ve Východní Asii a v našich řekách byla vysazena před více než padesáti lety – to je tolstolobik, který stojí v povědomí lidí ve stínu známějších ryb, avšak v kulinářství a výživě se drží přední příčky. Pojďme si tuto výtečnou sladkovodní rybu představit blíže a samozřejmě v závěru nezapomeneme na lahodný recept.

25.7.2018

Co jsou kalamáry a recept na jejich přípravu

Držíte se v rybárnách spíše lososa a makrely a do neznámých surovin se moc nepouštíte? Často se setkáváme s tím, že zákazníci si neví rady s tím, jak doma připravit exotické ryby a plody moře. Víte například, co to jsou kalamáry? A jak si s nimi v kuchyni poradit? Nebojte se nových chutí a vyzkoušejte recept na kalamáry, který příjemně zpestří váš jídelníček.

11.7.2018

Halibut – zajímavosti a tip na recept

Jsou ryby krásné a jsou ryby, které na první pohled vypadají záhadně a nevšedně. Do této druhé kategorie beze sporu patří halibut – poznáte ho podle zvláštní stavby těla a nevšedně posazených očí, ale také podle vynikající chuti, která ho řadí mezi nejchutnější mořské ryby. Halibut, neboli platýs, by ve vaší kuchyni neměl chybět, proto přinášíme jeden tip na skvělý recept.

17.1.2018

Grilovaná pražma i mořský vlk

Pracujete na odlehčení jídelníčku a dochází vám inspirace? Právě pro vás přináší Diana novinku v podobě grilovaných ryb. Těšit se můžete na lahodnou pražmu a mořského vlka, které nyní najdete ve svým oblíbených kamenných prodejnách právě v grilované úpravě. Poté stačí rybu pouze ohřát a servírovat se zeleninou. Příprava je rychlá a jídlo lehké, takže ideální kombinace pro ty, kteří nechtějí v kuchyni trávit mnoho času.

16.8.2017

Žralok modrý a recept na steak s pepřovou omáčkou

Vzbuzuje respekt nejen v přírodě, ale i na filmových plátnech. Predátorem, kterému se dnes budeme věnovat, je žralok modrý. Prozradíme si o této parybě několik zajímavostí a chybět nebude ani recept na žraločí steak s pepřovou omáčkou. Steaky ze žraloka jsou k dostání ve všech kamenných prodejných Diana Fish.

19.7.2017

Pstruh duhový z českého chovu

Pstruh duhový patří mezi hojně rozšířené ryby. Je snadno dostupný, vhodný pro všechny druhy úprav a skvěle chutná. Navíc je pokladnicí zdravých látek pro tělo i mysl. Pojďme si o této známé rybce prozradit více.

12 3