Chcete na Štědrý den smaženou rybu, ale kapr vám nechutná? Diana pro vás připravila zdravou alternativu, která vás jistě osloví. Recept na tresku je jednoduchý a přípravu zvládnete do 30 minut. Pro obalení využijeme klasickou strouhanku.
Co budeme potřebovat
2 bílky 1 šálek strouhanky ½ lžičky papriky ¾ lžičky sušené cibule (zakoupíte na prodejnách Diana Fish) 4 filety tresky bez kůže (zakoupíte na prodejnách Diana Fish) olivový olej černý pepř (zakoupíte na prodejnách Diana Fish) sůl (zakoupíte na prodejnách Diana Fish) majonéza 2 lžíce nasekaných sterilovaných okurek 1 lžička citronové šťávy citrón na dochucení a dozdobení
Postup na pečenou tresku v troubě
Abychom zamezili přebytečnému smažení, je dobré tresku péct v troubě. Proto nejprve rozpálíme troubou i s plechem, který potřeme olivovým olejem. Než se plech nahřeje, obalíme tresku.
Vaječné bílky rozšleháme v misce. Ve vedlejší nádobě smícháme strouhanku, papriku, cibuli a česnek. Následně očištěné filety z tresky osolíme a popepříme. Takto připravené maso ponoříme do bílku a poté do strouhankové směsi. Obalované filety položíme na rozpálený plech a grilujeme v troubě přibližně 4-5 minut z každé strany.
Než se maso ogriluje, připravíme dip. Do majonézy přidáme najemno nasekanou okurku a kopr.
Hotovou tresku s dipem podáváme např. s dušenou zeleninou, toustem či bramborem. Treska má velice jemné maso a na jazyku se bude doslova rozplývat. Navíc, i když je připravovaná na oleji, není mastná a hodí se i pro dietáře.
Obdobným způsobem můžete připravit také halibuta či tilapii.