22.7.2015

Letní variace na recept z pangasia

Hledáte jednoduchý recept pro letní dny? Diana má pro vás jeden typ, který je časově nenáročný a chuťově výtečný! Hodí se jak pro parné dny, tak jako lehká letní večeře. Navíc je pangasius bez kostí, tak se nemusíte obávat zdlouhavého vykošťování.

Co budeme potřebovat?

4 ks filet z Pangasia
zelenina vhodná pro grilování
(např. mrkev, česnek, okurka, cuketa...)
čerstvá petrželka na dozdobení
0,5 l bílého vína
olivový olej
máslo
sůl a pepř

pangasius recept

Pangasius na grilu a postup

Pangasius na grilu už nemůže být rychlejší! Pojďte se společně s Dianou podívat na snadný postup a doporučené přílohy.

Filety podle chuti osolíme, opepříme a zalijeme bílým vínem, ve kterém je necháme asi 30 minut uležet. Mezitím si připravíme zeleninu, kterou okořeníme a potřeme olivovým olejem či máslem. Když máme rybu připravenou, opečeme ji na grilu (z každé strany přibližně 5-6 minut) a během grilování ji pokapeme olejem, aby se nepřipalovala. Následně na gril přidáme i zeleninu, kterou připravíme do měkka (záleží na druhu zeleniny, většinou postačí 3-6 minut).

Když je maso i zelenina připravená, naservírujte ji i s rozpuštěným máslem a celkový vzhled doplňte čerstvou petrželkou. Jako příloha poslouží grilovaná zelenina a dále Diana doporučuje světlou bagetu, kterou naleznete v kamenných prodejnách.

Zbylo vám po přípravě bílé víno? Jistě ho využijete k lehké večeři, kdy se chuťově skvěle skloubí s chutnou rybou!

Diana Fish vám přeje dobrou chuť!