11.5.2016

Plněná makrela pečená v troubě

V jídelníčcích asi nejčastěji vede pomazánka z uzené makrely. Tato mořská rybka je však také velmi vhodná pro grilování či pečení – a právě jeden takový recept si dnes ukážeme. Plněná makrela, která je pečená v troubě, je velmi snadným a zdravým jídlem, které si můžete připravit celoročně – záleží jen na vás, jaké do nádivky použijete ingredience. Diana vám přináší svůj svěží tip!

Snadný recept na makrelu s nádivkou

K receptu potřebujete makrelu a do nádivky samé dobré suroviny, které můžete upravit podle sezóny – na jaře například bylinky a v létě čerstvou zeleninu ze zahrádky. Makrela s nádivkou se stane rychlým a lehkým obědem.

Co budeme potřebovat?

  • 2 makrely
  • 4 stroužky česneku
  • 2 cibule
  • čerstvé mladé kopřivy (popř. jiné bylinky dle chuti, např. tymián, petrželka, koriandr či rozmarýn)
  • dále je podle chuti možné přidat rajče, papriku, kukuřici, hrášek, ...
  • citron
  • máslo
  • kmín, sůl a pepř
plněná makrela

Postup

Vykuchané makrely omyjeme, osušíme, osolíme a potřeme zvenku i zevnitř česnekem. Následně necháme uležet a připravíme si mezitím na másle najemno nakrájenou cibulku, na které podusíme omyté a nakrájené kopřivy (popř. jiné bylinky), česnek a případně dle chuti i další zeleninu. Směs dochutíme solí, kmínem a pepřem.

Připravenou nádivkou naplníme makrely, které uložíme do zapékací mísy. Pokud nádivka zbyla, přidáme ji k rybám, vše podlijeme a pečeme v rozehřáté troubě na 200°C po dobu 20 – 30 minut podle typu trouby. Po upečení makrely potřeme máslem a pokapeme citronem.

Makrelu s nádivkou servírujeme se zeleninovým salátem či čerstvým pečivem, které můžete nově nakoupit v kamenných prodejnách Diana Fish, a to jak mražené, tak čerstvě vytažené z pece.

Diana Fish vám přeje dobrou chuť!