10.2.2016

Recept: Okoun nilský na česneku a cibuli

Prvním receptem do kuchařky Diana Fish je příprava okouna nilského. Recept získáte v kamenných prodejnách k nákupu okouna nilského a pokud jste využili například e-shop a chcete recept také vyzkoušet, připravila ho pro vás Diana i na svých stránkách.

Recept na okouna

Příprava ryb je většinou velmi rychlá a nejinak tomu je i u dnešního receptu. Příprava okouna podle dnešního receptu vám zabere maximálně 30 minut a samotné vaření také. Do hodiny můžete prostírat a servírovat.

Co budeme potřebovat?

Na dvě porce si připravíme:

  • 300-400 g okouna nilského
  • 6-8 brambor
  • 1 velkou cibuli
  • 1 hrst plátků mandlí
  • 1 hrst zelené petrželky
  • 2 plátky másla
  • špetka soli
okoun nilský recept

Postup

Brambory oškrábeme, nakrájíme na větší kousky a chvíli povaříme. Pak je vysypeme na plech vystlaný pečícím papírem a v troubě pečeme asi na 180 °C dozlatova.

Také je možné vložit do trouby syrové brambory, ale je potřeba počítat s tím, že se budou péci déle.

Jakmile dáme péct brambory, vymažeme pekáček troškou másla a na dno nasypeme na hrubo nakrájenou cibuli (stačí jen na plátky). Filety okouna opláchneme a položíme na cibuli. Rybu potřeme rozmačkaným česnekem, osolíme, posypeme petrželkou a mandlemi a dáme péct do trouby k bramborám. Do 30 minut je okoun připravený a můžete ho servírovat i s hotovými bramborami.

Vyzkoušeli jste recept? Napište nám o tom na Facebooku!

Diana Fish vám přeje dobrou chuť!