Recepty

13.7.2016

Salát z chobotnice - recept

Lákají vás mořské plody, ale nevíte, jak si je doma připravit? Diana vám dnes přináší jednoduchý recept na chobotnici, který je ideální pro získání prvních zkušeností s touto mořskou potvůrkou. Salát z chobotnice připravíte z běžně dostupných surovin a navíc je v letních měsících osvěžujícím obědem či večeří.

15.6.2016

Chuť exotické dovolené - recept na hejka

Dnes s Dianou navštívíme cizokrajnou kuchyni. Připravte si chuťové buňky na návštěvu Asie, konkrétně čínské chunanské kuchyně. Recept je velmi rychlý a i přes smaženou úpravu s přimhouřením oka zdravý. Připravte si chutného hejka a čerstvou zeleninu – začínáme! 

11.5.2016

Plněná makrela pečená v troubě

V jídelníčcích asi nejčastěji vede pomazánka z uzené makrely. Tato mořská rybka je však také velmi vhodná pro grilování či pečení – a právě jeden takový recept si dnes ukážeme. Plněná makrela, která je pečená v troubě, je velmi snadným a zdravým jídlem, které si můžete připravit celoročně – záleží jen na vás, jaké do nádivky použijete ingredience. Diana vám přináší svůj svěží tip!

13.4.2016

Treska a recept z jednoho hrnce

Oběd, který je lehký, rychlý a ještě se u něho zašpiní málo nádobí? Tak tím může být třeba dnešní recept na tresku, který je do půl hodiny připravený a může se servírovat.  K rybě nemusíte shánět nic nevšedního, většinu surovin jistě najdete doma.Tak jdeme na to!

23.3.2016

Losos pečený v troubě

Protože březen je měsíc lososa, přináší vám Diana další neobvyklý recept. Tentokrát se můžete těšit na lososa pečeného v troubě s kedlubnami a smetanou. Losos je v kulinářství velice všestranný, nebojte se tedy i méně obvyklých kombinací! A ti, kteří mají rádi mořské plody, mohou do receptu přidat i krevety! 

9.3.2016

Losos v papilotu (na pečícím papíře)

Zakoupili jste k obědu krásný filet z lososa, ale nevíte, jak ho připravit? Nejčastěji se losos připravuje na přírodní způsob na másle. Často se ovšem zapomíná na to, že se jeho maso hodí  skvěle i k pečení. Diana pro vás proto připravila nevšední, ale velmi snadný recept – losos na pečicím papíře - v papilotu.

10.2.2016

Recept: Okoun nilský na česneku a cibuli

Prvním receptem do kuchařky Diana Fish je příprava okouna nilského. Recept získáte v kamenných prodejnách k nákupu okouna nilského a pokud jste využili například e-shop a chcete recept také vyzkoušet, připravila ho pro vás Diana i na svých stránkách.

20.1.2016

Uzený tuňáček Savorin je lahůdkou

Přestože se jedná v názvu o zdrobnělinu, která by napovídala, že se jedná o rybu příbuznou tuňákovi, není tomu tak. Tuňáček Savorin je na rozdíl od tuňáka menší a živí se planktonem. Co ale mají tyto ryby společné? Pokud projdou uzením, patří jejich maso k opravdové lahůdce. Tuňáček Savorin není v České republice tak známý, pojďme si jej tedy představit.

6.1.2016

Dietně s Dianou - ryby a pohanka

Jedním z nejčastějších novoročních předsevzetích je úbytek hmotnosti, vylepšení figury či zlepšení životosprávy. Pokud patříte také mezi odvážné, kteří chtějí rok 2016 zasvětit zdravé stravě nebo si jen chcete pochutnat na dobrém jídle, podívejte se na dva jednoduché recepty, které pro vás Diana připravila. Tentokrát je v hlavní roli ryba a pohanka.

16.9.2015

Aljašská treska a recept

Treska je chuťově skvělá a kdo už ji jednou vyzkouší, jistě se k této rybě rád vrátí. Diana vám přinesla na úpravu tresky již dva recepty, a to tresku se smetanovou omáčku a dále alternativu k vánočnímu kaprovi – obalovaná treska pečená v troubě. Dnes se s Dianou podíváme na recept s aljašskou treskou, a to dokonce v „dárkovém balení“. 

|<< 7 89 >>|