Připravili jsme si pro vás recept z latinské Ameriky, který je vhodný jako předkrm či malé pohoštění. Ceviche (čti seviče) je pokrm ze syrové ryby s jemným bílým masem marinovaným v limetkové šťávě, chilli a čerstvém koriandru. Kyselá šťáva změkčí rybí maso a dá průchod chuti a vůni.
Hledáte rybičku, která nemá typickou rybí chuť? Tak to ryba Mahi mahi bude to pravé pro vás. Maso má pevnou strukturu a jemnou chuť, díky tomu se tato ryba stává jednou z nejoblíbenějších druhů ryb. Skvěle se hodí k pečení, dušení, smažení či na gril. Je zdrojem omega-3 mastných kyselin, selenu, vitamínů skupiny B, má vysoký obsah bílkovin a je nízkokalorická.
Věděli jste, že Česká republika významně zaostává za Evropou v konzumaci ryb? V roce 2022 byla průměrná konzumace 5,9 kg ryb na občana, což je oproti jiným státům hodně málo. Mnohdy jako argument slyšíme, že ryby jsou drahé a z toho důvodu nejsou tak hojně konzumovány. Neměli bychom ale zapomínat, že rybí maso s sebou přináší hned několik benefitů, které jsou pro zdraví prospěšné.
Experimentujete rádi? Pojďte s námi vyzkoušet chobotnici. Mnoho lidí má k této pochoutce odpor, ale věřte, že když ochutnáte, nebudete litovat. Dneska si společně uvaříme středomořský salát s chobotnicí.
Při nakupování potravin nejen u nás v Dianě, ale i kdekoliv jinde, se lidé často setkávají s výrazy "minimální trvanlivost" a "spotřebujte do". Obě tyto informace poskytují důležité vodítko týkající se bezpečnosti potravin, ale jejich význam může být pro některé spotřebitele matoucí. V tomto článku se podíváme na rozdíly mezi těmito dvěma označeními a poskytneme tipy, jak s nimi správně zacházet při nákupu a spotřebě potravin.