Menu
V dnešní hektické době často hledáme způsoby, jak ušetřit čas, a přitom nepřijít o chuťový zážitek. Gratinované filé je dokonalým řešením pro všechny, kteří chtějí mít na stole plnohodnotné jídlo během chvilky. Nemusíte trávit dlouhé hodiny u plotny, stačí jen pár jednoduchých kroků a oběd nebo večeře je připravená. Navíc vám zůstane minimální množství špinavého nádobí – a kdo by tohle neocenil?
Máte chuť na rybičku, ale došly Vám nápady? Pojďme si spolu uvařit tresku s citronovým máslem. Je to rychlý a chutný recept, který jistě v těchto dnech oceníte. Navíc je pokrm plný bílkovin a omega 3 mastných kyselin, což ocení vaše srdce a mozek, tak pojďme se dát do vaření.
Připravili jsme si pro vás recept z latinské Ameriky, který je vhodný jako předkrm či malé pohoštění. Ceviche (čti seviče) je pokrm ze syrové ryby s jemným bílým masem marinovaným v limetkové šťávě, chilli a čerstvém koriandru. Kyselá šťáva změkčí rybí maso a dá průchod chuti a vůni.
Hledáte rybičku, která nemá typickou rybí chuť? Tak to ryba Mahi mahi bude to pravé pro vás. Maso má pevnou strukturu a jemnou chuť, díky tomu se tato ryba stává jednou z nejoblíbenějších druhů ryb.
Věděli jste, že Česká republika významně zaostává za Evropou v konzumaci ryb? V roce 2022 byla průměrná konzumace 5,9 kg ryb na občana, což je oproti jiným státům hodně málo. Mnohdy jako argument slyšíme, že ryby jsou drahé a z toho důvodu nejsou tak hojně konzumovány.
Experimentujete rádi? Pojďte s námi vyzkoušet chobotnici. Mnoho lidí má k této pochoutce odpor, ale věřte, že když ochutnáte, nebudete litovat. Dneska si společně uvaříme středomořský salát s chobotnicí.
Při nakupování potravin nejen u nás v Dianě, ale i kdekoliv jinde, se lidé často setkávají s výrazy "minimální trvanlivost" a "spotřebujte do". Obě tyto informace poskytují důležité vodítko týkající se bezpečnosti potravin, ale jejich význam může být pro některé spotřebitele matoucí. V tomto článku se podíváme na rozdíly mezi těmito dvěma označeními a poskytneme tipy, jak s nimi správně zacházet při nákupu a spotřebě potravin.
Jak je známo, láska prochází žaludkem a kdy jindy můžete vyjádřit svou lásku k partnerovi něčím dobrým k snědku, než právě na Valentýna. Nemusí se jednat o žádné několikachodové menu, ale váš partner ocení i malou drobnost, kterou mu připravíte ke kávičce nebo na svačinku. Valentýnské pohoštění může být i jednoduché a originální.
Svatý Martin, patron vinařů a ochránce zvířat, má v kalendáři své vlastní místo a den, který si lidé oblíbili pro sváteční oslavy a hlavně dobré jídlo. Jedním z nejoblíbenějších pokrmů, na kterém si tento den pochutnávají, jsou svatomartinská husí stehna, případně kachní stehna. Jak vznikla jejich tradice a proč jsou tak populární?
Přichází chvíle, kdy máme přivítat hosty v našem domově, a chceme, aby se u nás cítili příjemně. A jak je známo, nejdůležitější je mít připraveno něco dobrého k snědku. Nebojte se, Diana má širokou zásobu lahůdek, které se hodí pro sváteční pohoštění. A rádi bychom vám představili naše novinky.