Blog o rybách

5.12.2018

Recept kapr na víně aneb klasika trochu jinak

Už jste si začali říkat, čím letos ozvláštníte štědrovečerní tabuli? Tradičního vánočního kapra se vzdát nechcete, ale přeci jenom vám klasika mouka, vejce a strouhanka přijde už trochu nudná? Máme pro vás variantu, kterou nepohrdne žádný labužník – kapr na víně.

21.11.2018

Tolstolobik je pokladem z českých řek + recept

Jemná ryba s příjemnou chutí, která má své kořeny ve Východní Asii a v našich řekách byla vysazena před více než padesáti lety – to je tolstolobik, který stojí v povědomí lidí ve stínu známějších ryb, avšak v kulinářství a výživě se drží přední příčky. Pojďme si tuto výtečnou sladkovodní rybu představit blíže a samozřejmě v závěru nezapomeneme na lahodný recept.

7.11.2018

Recept na mečouna se zelenou čočkou

Lahodná kombinace, která napumpuje vaše tělo živinami. Tak by se dal shrnout dnešní recept, ve kterém pro vás Diana připravila kombinaci mečouna a zelené čočky. Ryby jsou pokladnicí zdraví prospěšných látek a čočka se řadí mezi jednu z nejvýživnějších příloh.

24.10.2018

Recept na dýňové pyré s candátem

Podzimní příroda se barví do žlutooranžova a ve stejných tónech se ponese i dnešní recept. Je čas dýní, a pokud jich máte přebytek, jistě se vám bude hodit dnešní recept z Diany na dýňové pyré s candátem. Příprava je rychlá a chuť výtečná! Tak pojďme na to.

10.10.2018

Holandská omáčka skvěle doplní nejen lososa

Téměř univerzální omáčka, která je hotová za pár minut a chuťově nepřehluší hlavní pokrm? Ano, taková existuje a pokud ji jednou vyzkoušíte, už neopustí váš kulinářský repertoár. Řeč je o holandské omáčce, která jemně doplní lososa, grilované i pečení maso a samozřejmě i zeleninu. Navíc vám v základu stačí tři obyčejné suroviny, které se jistě najdou v každé kuchyni.