Podzimní příroda se barví do žlutooranžova a ve stejných tónech se ponese i dnešní recept. Je čas dýní, a pokud jich máte přebytek, jistě se vám bude hodit dnešní recept z Diany na dýňové pyré s candátem. Příprava je rychlá a chuť výtečná! Tak pojďme na to.
Téměř univerzální omáčka, která je hotová za pár minut a chuťově nepřehluší hlavní pokrm? Ano, taková existuje a pokud ji jednou vyzkoušíte, už neopustí váš kulinářský repertoár. Řeč je o holandské omáčce, která jemně doplní lososa, grilované i pečení maso a samozřejmě i zeleninu. Navíc vám v základu stačí tři obyčejné suroviny, které se jistě najdou v každé kuchyni.
Možná patříte mezi rodiče, které trápí, že jejich děti nerady jedí ryby a přemýšlíte, jak jim tuto zdravou surovinu začlenit do jídelníčku, aby byla spokojenost na obou stranách. Děti mají v oblibě mleté maso, proto se jemný rybí karbanátek může stát ideálním způsobem, jak potěšit jejich mlsný jazýček a zároveň obohatit dětskou stravu výživnou rybou. Diana vám přináší jednoduchý recept.
Dnes si zavzpomínáme na vůně a především chutě z dovolené. V receptu zavítáme do Chorvatka, kde k oblíbeným jídlům patří lignje na žaru – tedy olihně na grilu. Z přípravy nemusíte mít žádné obavy – oliheň koupíte v kamenných prodejnách Diana a ostatní suroviny se naleznou téměř v každé domácnosti. A postup? Ten vás mile překvapí – jednodušší už to být nemůže.
Láká vás exotická kuchyně? Už vás nebaví na grilu střídat kuřecí, vepřové a hermelín v alobalu? Diana pro vás má jeden labužnický tip, kterým mile překvapíte všechny strávníky. Příprava je rychlá, grilování bleskové a úspěch 100% zaručen. Vyzkoušejte lahodný recept – krevety na grilu, které můžete připravit v mnoha variacích.
Jak se pracuje s kuřecím nebo vepřovým masem, to ví skoro každý. Naopak příprava exotických surovin většinou odrazuje od domácího vaření. Často se nás ptáte, jak si připravit mražené chobotničky, proto přinášíme jednoduchý recept, který oceníte nejen v létě. Vyzkoušejte grilovanou baby chobotničku na bílém víně podávanou s křupavou bruschettou.
Treska patří mezi velmi chutné ryby a je také oblíbená pro svoji příznivou cenu. Diana má v tomto sortimentu bohatou nabídku, a tak si můžete vybírat z mnoha variant, se kterými se jistě zavděčíte každému strávníkovi. Pojďme se na tresku podívat podrobněji.
Tuto rybu poznáte velmi snadno - její charakteristikou je ploché tělo, které se vodorovné poloze vznáší u dna. Typickým poznávacím znamením je také to, že je levé oko přemístěné na svrchní část hlavy. Ano, dnes se zaměříme na platýse, na to, v čem je tato ryba výjimečná a prozradíme si také jeden rychlý recept.
Mnozí z vás už jistě oprášili gril a hledají tipy, čím zahájit letošní grilovací sezónu. Máte-li rádi lehká jídla a baví vás přímořská kuchyně, skvělou variantou bude makrela na grilu. Nejen, že lze tuto rybu připravit na mnoho způsobů, ale v Dianě seženete i několik druhů makrel, a to jak ve výhodném balení, tak i lahodně marinované, u kterých máte grilování bez starostí.
Pravidelní zákazníci Diany už vědí, že ve svých oblíbených prodejnách najdou nejen chutné ryby, ale i další sortiment kvalitního masa. Diana má právě na svých pultech nově nabídku krůtího masa, proto si dnes ukážeme zdravý recept, jak si ho připravit s cizrnou.