Pro milovníky sardinek je tato rybí pomazánka opravdu výživnou alternativou zdravé snídaně. Sardinky jsou reprezentantem zdravé živočišné bílkoviny, a navíc obsahují zdravé „promazávací“ omega -3 oleje.
Rybí pomazánka ze sardinek je plná vápníku
Rybí pomazánka ze sardinek je navíc díky drobným kůstkám, s nimiž ji konzumujeme, potravinou plnou vápníku. A vzhledem k tomu, že sardinky jsou velmi malé rybičky, je obsah škodlivin z moře a těžkých kovů, ve srovnání s velkými rybami, nízký.
1 špetka kurkumy polovina citronu 2 lžíce bio rajčatového protlaku v tubě 1 najemno nakrájená menší cibule 2 najemno nakrájené sterilované okurky
Postup
1. Sardinky zbavte oleje a spolu s máslem dejte do misky. 2. Přidejte indické koření, trochu namletého barevného pepře, špetku soli a kurkumy. 3. Přikápněte citronovou šťávu a přidejte rajčatový protlak. 4. Rozmixujte tyčovým mixérem dohladka. 5. Zamíchejte nasekanou cibulku a na kostičky nakrájenou okurku. 6. Pomazánku konzumujte s domácím kváskovým chlebem a s čerstvou zeleninou, nejlépe s kousky mrkve.
Diana vám přeje dobrou chuť.
Tip: Na našich prodejnách prodáváme i doplňkový sortiment. Například sardinky, tresčí játra, tuňák kousky, šproty v oleji, sardelová očka v oleji s kapary (vše v plechu a balení 80 – 125 g). Dále nabízíme Olivy černé a zelené bez pecky balení 140 g a kapary ve slaném nálevu 100 g ve skle.