7.3.2019

Slaný koláč s listovým špenátem a lososem

To, že koláč nemusí být jenom sladký, je známá věc. A protože se stal oblíbenou součástí jídelníčků, rozhodli jsme se připravit recept v trošku rybí variantě. Slaný koláč se špenátem a lososem v sobě snoubí lahodnou chuť doplněnou o všechny potřebné živiny.

Slaný koláč se špenátem a lososem je rychlovkou, která nezklame

Vyzkoušejte náš recept na slaný koláč se špenátem a lososem, který nadchne celou vaši rodinu a perfektně se hodí pro návštěvy. Kombinace lososu a špenátu totiž nikdy nezklame. A navíc je to rychlovka - bude vám stačit 15 minut na přípravu a 20 minut na pečení.

Suroviny:

  • 1 balíček listového těsta 400 g (zakoupíte v našich kamenných prodejnách)
  • 1 žloutek na potření
  • 2 porce chlazeného lososa nebo můžeme použít losos bříško uzené
  • 1 lžíce slunečnicového oleje
  • 3 lžíce zakysané smetany
  • 1 polévková lžička celozrnné hořčice
  • velký hrnek listového špenátu (zakoupíte v našich kamenných prodejnách), můžeme použít i baby špenát

 

Postup:

Listové těsto vyválíme na pečícím papíru, vytvoříme okraje, které potřeme žloutkem. Upečeme v troubě při 180 °C 6 - 8 minut.
Lososa osolíme a orestujeme na pánvi na slunečnicovém oleji. Po vychladnutí lososa rozebereme.
Creme fraiche a celozrnnou hořčici smícháme v misce. Směsí potřeme listové těsto, na které dáme listový špenát a kousky lososa.
Dáme zapéct do trouby při 185 °C 5 min.
Po vychladnutí můžete servírovat.

Přejeme dobrou chuť.