16.1.2019

Recept na dietního lososa se špenátem

Dali byste si něco dobrého? Zkuste náš nový recept na lososa se špenátem, díky kterému se budete olizovat až za ušima. Lahodná kombinace lososa a čerstvého špenátu doplněná vařenými bramborami vás krásně zasytí, a přitom se jedná o zdravé jídlo. Navíc lososa najdete v našem akčním letáku za výhodnou cenu.

Losos se špenátem vaši figuru rozhodně neohrozí

Přestože losos patří mezi tučnější ryby, je zásluhou nízkého množství kalorií vhodný při dietě. Nemusíte se tedy bát, že by narušil vaše novoroční předsevzetí, že letos prostě ty dvojdílné plavky vytáhnete. Lososa se špenátem si můžete klidně dopřát bez výčitek.

A špenát? Zapomeňte na prapodivnou kaši, kterou ještě možná pamatujete ze školní jídelny a dopřejte si ho v jeho přirozenější podobě. Navíc obsahuje cenné živiny, takže uděláte i něco pro své zdraví.

losos

Losos v akčním letáku

Co budeme na tento dietní recept potřebovat?

Náš dietní recept je obzvlášť jednoduchý a přesto vynikající. Připravte si:

  • 2 cibule nakrájené na kolečka
  • 3 stroužky česneku nakrájené na tenké plátky
  • sůl, pepř
 

Postup na lososa se špenátem

Filety opláchneme pod tekoucí vodou a osušíme papírovými ubrousky. Osolíme, opepříme a trochu pokapeme citronovou šťávou.
Cibuli a česnek osmahneme na másle, poté vmícháme omytý a okapaný špenát, který necháme jenom lehce prohřát, abychom zachovali co nejvíce prospěšných látek.

Nakonec z obou stran opečeme na másle také filety. Lososa se špenátem podáváme nejlépe s vařenými bramborami.

Diana vám přeje dobrou chuť!