Recepty

14.2.2018

Valentýnský recept: Candát se salátem z červené řepy

Den svatého Valentýna je spojený s oslavou zamilovanosti, kterou symbolizují nejen srdce a srdíčka, ale také červená či růžová barva. A pokud dnes přemýšlíte nad tematickým valentýnským menu, Diana má pro vás zdravý a lehký tip na recept, který se ponese právě v těchto tónech. O krásnou barvu se postará salát z červené řepy a lahodnou chuť zajistí candát.

3.1.2018

Recept: obalovaná treska se salátem

Také cítíte, že po bohatých gurmánských zážitcích o Vánocích potřebujete odlehčit jídelníček? Diana přináší tip na recept, kterým bude salát s rybou - nebude to však kapr s bramborovým salátem, ale treska obalovaná v parmazánu s lehkým salátem ze zeleniny. Recept je snadný a do půl hodiny můžete stolovat. 

2.1.2018

Nenechte si ujít naše silvestrovské recepty

Jen co proběhnou vánoční svátky, mnoho hospodyněk přemýšlí už nad tím, co dobrého připraví na silvestrovskou oslavu. A abyste s vymýšlením a přípravou menu na konec roku neměli moc starostí, přináší vám Diana speciální recepty na Silvestra, které chutnají a navíc jsou hotové za chvilku.

20.12.2017

Losos a bramborový salát nejen na Vánoce

Hledáte odlehčenou alternativu ke smaženému kaprovi a hutnému salátu na Štědrý den? Diana přináší zdravější řešení v podobě lososa a lehkého salátu z brambor a kopru. 

6.12.2017

Smetanová rybí polévka z kapra a hrášku

Tradiční vánoční hostina se neobejde bez kapra s bramborovým salátem a rybí polévky. Vyzkoušejte letos alternativu ke klasickému rybímu vývaru a připravte si jemnou rybí polévku z kapra a hrášku. Recept vychází z lidových tradic, které do mnoha pokrmů přidávaly luštěniny a především hrách. 

22.11.2017

Lín – ryba, která v kuchyni kraluje

Na lína, který patří ve světě ke kulinářské špičce, se v české kuchyni zapomíná. Tato sladkovodní ryba se často stává konkurencí k tradičnímu kaprovi a Diana ji odebírá od rybářů z Moravy. Lín obecný kraluje v mnoha výtečných receptech, pojďme se na tuto lahodnou rybu podívat blíže. 

25.10.2017

Podzimní recept na rybu: treska s dýní

Treska je v jídelníčku lidí velmi oblíbená, a nejen proto ji často naleznete v akčním letáku za zvýhodněnou cenu. A protože nastalo podzimní období, které je plné dýní, je pravý čas na tématický recept – treska s dýní vám dodá v tomto sychravém období mnoho energie a zároveň je dobrou volbou pro ty, kteří pracují na úbytku své váhy. 

13.9.2017

Recept na sushi s uzeným lososem

Sushi, to je pokrm, u kterého se fantazii meze nekladou. Nejspíš znáte tradiční podobu této oblíbené pochoutky, která se nejčastěji připravuje s kvalitní syrovou rybou. Pokud vás doposud sushi nelákalo právě z důvodu syrového masa, vyzkoušejte recept s uzeným lososem.

30.8.2017

Osvěžující letní recept: krevety či losos v tortille

Přemýšlíte, co připravit k obědu či k večeři v horkých letních dnech? Na teplé jídlo rodina nemá chuť a salátů jste přejedeni? Vyzkoušejte plněné tortilly, které můžete naplnit vším, co máte rádi. S kuřecím masem zná tortillu snad každý. Ochutnali jste ji ale třeba s lososem nebo krevetami? Recepty jsou snadné a zvládne je i kuchař začátečník. Pojďte se na ně podívat.

2.8.2017

Dipy nejen ke grilovanému masu

Hořčice, kečup a majonéza patří mezi nejčastější dochucovadla... Není to ale občas nuda? Mnoho jídel si zaslouží zcela jiné chutě, které by podpořily jemnou rybu, zeleninu či zajímavě upravené maso. Přinášíme vám velkou inspiraci receptů na dipy nejen ke grilovanému masu. 

|<< 5 67 >>|