Den svatého Valentýna je spojený s oslavou zamilovanosti, kterou symbolizují nejen srdce a srdíčka, ale také červená či růžová barva. A pokud dnes přemýšlíte nad tematickým valentýnským menu, Diana má pro vás zdravý a lehký tip na recept, který se ponese právě v těchto tónech. O krásnou barvu se postará salát z červené řepy a lahodnou chuť zajistí candát.
Také cítíte, že po bohatých gurmánských zážitcích o Vánocích potřebujete odlehčit jídelníček? Diana přináší tip na recept, kterým bude salát s rybou - nebude to však kapr s bramborovým salátem, ale treska obalovaná v parmazánu s lehkým salátem ze zeleniny. Recept je snadný a do půl hodiny můžete stolovat.
Jen co proběhnou vánoční svátky, mnoho hospodyněk přemýšlí už nad tím, co dobrého připraví na silvestrovskou oslavu. A abyste s vymýšlením a přípravou menu na konec roku neměli moc starostí, přináší vám Diana speciální recepty na Silvestra, které chutnají a navíc jsou hotové za chvilku.
Hledáte odlehčenou alternativu ke smaženému kaprovi a hutnému salátu na Štědrý den? Diana přináší zdravější řešení v podobě lososa a lehkého salátu z brambor a kopru.
Tradiční vánoční hostina se neobejde bez kapra s bramborovým salátem a rybí polévky. Vyzkoušejte letos alternativu ke klasickému rybímu vývaru a připravte si jemnou rybí polévku z kapra a hrášku. Recept vychází z lidových tradic, které do mnoha pokrmů přidávaly luštěniny a především hrách.
Na lína, který patří ve světě ke kulinářské špičce, se v české kuchyni zapomíná. Tato sladkovodní ryba se často stává konkurencí k tradičnímu kaprovi a Diana ji odebírá od rybářů z Moravy. Lín obecný kraluje v mnoha výtečných receptech, pojďme se na tuto lahodnou rybu podívat blíže.
Treska je v jídelníčku lidí velmi oblíbená, a nejen proto ji často naleznete v akčním letáku za zvýhodněnou cenu. A protože nastalo podzimní období, které je plné dýní, je pravý čas na tématický recept – treska s dýní vám dodá v tomto sychravém období mnoho energie a zároveň je dobrou volbou pro ty, kteří pracují na úbytku své váhy.
Sushi, to je pokrm, u kterého se fantazii meze nekladou. Nejspíš znáte tradiční podobu této oblíbené pochoutky, která se nejčastěji připravuje s kvalitní syrovou rybou. Pokud vás doposud sushi nelákalo právě z důvodu syrového masa, vyzkoušejte recept s uzeným lososem.
Přemýšlíte, co připravit k obědu či k večeři v horkých letních dnech? Na teplé jídlo rodina nemá chuť a salátů jste přejedeni? Vyzkoušejte plněné tortilly, které můžete naplnit vším, co máte rádi. S kuřecím masem zná tortillu snad každý. Ochutnali jste ji ale třeba s lososem nebo krevetami? Recepty jsou snadné a zvládne je i kuchař začátečník. Pojďte se na ně podívat.
Hořčice, kečup a majonéza patří mezi nejčastější dochucovadla... Není to ale občas nuda? Mnoho jídel si zaslouží zcela jiné chutě, které by podpořily jemnou rybu, zeleninu či zajímavě upravené maso. Přinášíme vám velkou inspiraci receptů na dipy nejen ke grilovanému masu.