Konečně je tady grilovací sezóna. Už se taky těšíte na to, až si sednete na sluníčko, dáte si něco dobrého k pití a kousek od vás budou vonět dobroty z grilu? A co teprve takový pstruh na grilu, to je lahůdka – už se vám sbíhají sliny?
Pstruh na grilu – snadný a výborný
I my v Dianě jsme samozřejmě milovníky ryb, a tak se vám neustále snažíme přinášet něco nového. Nyní pro vás máme novinku – mražené filety ze pstruha v balení 2x125 g za 49 Kč. Filetky pstruha jsou s kůží, a proto jsou vhodné na gril i na pánev.
Recept na pstruha
Recept na pstruha je neuvěřitelně snadný, stačí hrubá sůl, pepř, citrón a olivový olej. Filetky opláchneme, osolíme hrubou solí, lehce opepříme a zakápneme citrónem. Potom je opečeme na olivovém oleji z každé strany po dobu asi 4 minut.
Jako přílohu můžeme podávat nějaký dobrý salátek. Nebo dobrou švédskou omáčku vhodnou právě k rybám.
Švédská omáčka (4 porce)
1 polévková lžíce citronové šťávy
2 jablka
150 g bílého jogurtu
1 polévková lžíce křenu
3 polévkové lžíce majonézy
Oloupaná a nastrouhaná jablka smícháme s nastrouhaným křenem, citronovou šťávou, jogurtem a majonézou. Všechny ingredience dobře promícháme a řádně vychladíme.