Recept z parního hrnce je snadný, dietní a výborný
Paní Běla má pro vás opět skvělý tip na dietní recept. Tentokrát z parního hrnce, který při vaření používá velice ráda. Mezi jeho výhody totiž patří absence velkého množství špinavého nádoby, navíc díky němu získá spoustu volného času třeba na čtení nebo krátké cvičení a jako bonus výborně chutná. Náš hrnec má dvě varné misky.
Na recept z parního hrnce budeme potřebovat:
brambory
mrkev na kolečka (nabízíme v kamenných prodejnách, která lehce osolíme a vložíme do varné misky hrnce
Recept je krásně jednoduchý. Filetky ryby jemně osolíme, posypeme kořením – v našem případě tresku provensálským kořením a halibuta kořením na ryby. Opět vložíme obě rybičky spolu do misky parního hrnce.
Misky sestavíme, dolů rybičky, do horní brambory a mrkev.
Parní hrnec nastavíme na 30-35 minut a necháme vařit. Nyní můžeme sáhnout po svém oblíbeném časopise nebo si lehce zacvičit. Po 35 min je vařeno a můžeme servírovat. Rybičku dozdobíme petrželkou a kouskem másla, které je důležité na rozpuštění tělu prospěšných látek.