O rybách

Halibut – zajímavosti a tip na recept

11/7/2018

Jsou ryby krásné a jsou ryby, které na první pohled vypadají záhadně a nevšedně. Do této druhé kategorie beze sporu patří halibut – poznáte ho podle zvláštní stavby těla a nevšedně posazených očí, ale také podle vynikající chuti, která ho řadí mezi nejchutnější mořské ryby. Halibut, neboli platýs, by ve vaší kuchyni neměl chybět, proto přinášíme jeden tip na skvělý recept.

Grilovaná pražma i mořský vlk

17/1/2018

Pracujete na odlehčení jídelníčku a dochází vám inspirace? Právě pro vás přináší Diana novinku v podobě grilovaných ryb. Těšit se můžete na lahodnou pražmu a mořského vlka, které nyní najdete ve svým oblíbených kamenných prodejnách právě v grilované úpravě. Poté stačí rybu pouze ohřát a servírovat se zeleninou. Příprava je rychlá a jídlo lehké, takže ideální kombinace pro ty, kteří nechtějí v kuchyni trávit mnoho času.

Žralok modrý a recept na steak s pepřovou omáčkou

16/8/2017

Vzbuzuje respekt nejen v přírodě, ale i na filmových plátnech. Predátorem, kterému se dnes budeme věnovat, je žralok modrý. Prozradíme si o této parybě několik zajímavostí a chybět nebude ani recept na žraločí steak s pepřovou omáčkou. Steaky ze žraloka jsou k dostání ve všech kamenných prodejných Diana Fish.

Pstruh duhový z českého chovu

19/7/2017

Pstruh duhový patří mezi hojně rozšířené ryby. Je snadno dostupný, vhodný pro všechny druhy úprav a skvěle chutná. Navíc je pokladnicí zdravých látek pro tělo i mysl. Pojďme si o této známé rybce prozradit více.

Mečoun - zajímavosti a tip na recept

22/3/2017

Mečoun patří do královské rodiny ryb, které se řadí na vrchol chuťové gastronomie. Neloví se celoročně a nebývá ve stálé nabídce, proto pokud ho na kamenných prodejnách zahlédnete, neváhejte a rovnou si ho pořiďte. Maso má opravdu delikátní a jednoduchý recept jen podtrhne už tak skvělou chuť.

Okoun a okouník - jaký je mezi nimi rozdíl?

22/6/2016

Možná vás napadne, že okouník je mládětem okouna, ale není tomu tak. Přestože mají tyto dvě ryby pojmenování velmi podobné, jedná se o zcela odlišné druhy. Diana vám přináší jednoduchý přehled, jak se mezi těmito rybami vyznat a jaký je mezi nimi rozdíl. 

Štikozubec neboli hejk

8/6/2016

Štikozubec obecný, označovaný také jako hejk, je mořská štika, která pochází z Atlantiku. V červnu 2016 se hejk stává v Dianě rybou měsíce, proto ho po celou dobu můžete pořídit za zvýhodněnou cenu. Nenechte si utéct tuto pochoutku a vyzkoušejte i některý z receptů! 

Obecně o makrele obecné

4/5/2016

Makrela obecná patří mezi nejznámější mořskou rybu a v uzené podobě ji najdete skoro v každé prodejně s potravinami. Není ovšem makrela jako makrela a nejen o tom vám Diana poví v dnešním článku. Dozvíte se o této oblíbené dravé rybě spoustu zajímavostí a i to, odkud pocházejí makrely z pultů Diany.

Treska aljašská i tmavá

6/4/2016

Existuje několik druhů tresek a Diana Fish má převážnou část ve své nabídce. Můžete tak vybírat z tresky atlantské, tmavé, norské či aljašské. Z této ryby lze připravit širokou škálu pokrmů, a tak se v Dianě můžete setkat nejen s klasickými i různě obalovanými filety, ale také s treskou použitou v různých rybích specialitách. Pojďte se o této všestranné a chutné rybě dozvědět více.

Losos atlantský

2/3/2016

V České republice patří losos mezi nejoblíbenější mořské ryby. Po uvaření má jemné narůžovělé maso, které nemá výraznou vůni a je bez kostí. Důvodů, proč se těší takové oblibě, je ale daleko více. Pojďte se podívat na důvody, které vás přesvědčí o tom, že by losos ve vašem jídelníčku neměl chybět!

1 23
4