17.1.2018

Grilovaná pražma i mořský vlk

Pracujete na odlehčení jídelníčku a dochází vám inspirace? Právě pro vás přináší Diana novinku v podobě grilovaných ryb. Těšit se můžete na lahodnou pražmu a mořského vlka, které nyní najdete ve svým oblíbených kamenných prodejnách právě v grilované úpravě. Poté stačí rybu pouze ohřát a servírovat se zeleninou. Příprava je rychlá a jídlo lehké, takže ideální kombinace pro ty, kteří nechtějí v kuchyni trávit mnoho času.

Grilované ryby s rychlou přípravou

Grilovaná ryba je zmrazená a při přípravě ji nerozmrazujte. Ohřev v mikrovlnné troubě probíhá i s plastovým obalem, díky kterému si ryba uchová skvělou chuť. Do trouby či parního hrnce obal sejměte.

  • Mikrovlnná trouba – 900 W na 90 sekund
  • Trouba – předehřejte troubu na 200°C a pečte 7-8 minut

Obě novinky naleznete v lednu 2018 v akčním letáku.

grilovaná pražma a mořský vlk

Grilovaná pražma

Maso je bohaté na bílkoviny a obsahuje málo kostí – to je oblíbená pražma královská, která patří mezi našimi zákazníky k favoritům. Pražma má velmi chutné maso, jehož chuť vynikne při jednoduché přípravě – ryba není vhodná pro zdlouhavou tepelnou úpravu a mnoho druhů koření. Právě proces grilování nechá naplno vyniknout všem chutím. Chuťové pohárky jistě potěší kombinace s několika kapkami citronu či sklenkou bílého minerálního vína.

Grilovaný mořský vlk

Vyzkoušejte také grilovaného mořského vlka, který má málo kostí i kalorií. Co mu schází na energetické hodnotě, dohání vysokým obsahem zdraví prospěšných látek (např. protein, hořčík, omega 3 mastné kyseliny, fosfor a další). Díky grilování si mořský vlk zachovává lahodné aroma i cenné látky.

Tip na recept v parním hrnci

Grilovanou pražmu vyzkoušela také naše prodavačka Běla Bartásková z prodejny Mělník. Níže naleznete její tip na recept v parním hrnci.

Nevíte, co si uvařit dobrého a dietního z našeho akčního letáku? Máme pro vás jeden tip s receptem.

Grilovaný filet z pražmy s fazolkami a bramborem:
Koupíme si v Dianě grilovaný filety z pražmy, fazolky a doma určitě budete mít bramboru - tu si oloupeme a aby jídlo nebylo tučné, použijeme na přípravu parní hrnec. Do hrnce vložíme nakrájenou bramboru, fazolky a filety z pražmy, osolíme. Zapneme na 30 minut. Servírujeme na talíř a dochutíme kouskem másla.

Líbil se vám dnešní recept? Podívejte se na další inspiraci.

Diana vám přeje dobrou chuť.