16.8.2017

Žralok modrý a recept na steak s pepřovou omáčkou

Vzbuzuje respekt nejen v přírodě, ale i na filmových plátnech. Predátorem, kterému se dnes budeme věnovat, je žralok modrý. Prozradíme si o této parybě několik zajímavostí a chybět nebude ani recept na žraločí steak s pepřovou omáčkou. Steaky ze žraloka jsou k dostání ve všech kamenných prodejných Diana Fish.

Žralok modrý a co o něm možná nevíte

Žralok modrý osidluje přibližně 80% moří světa. Patří mezi noční lovce a živí se především hejnovitými rybami (sledi, tresky, makrely, ...). Steaky jsou na pohled bílé, na chuť jemné a delikátní. Žralok se stane jistě oblíbeným masem pro všechny, kteří neradi vybírají kosti – u naporcovaného žraloka již žádné nenajdete.

žralok modrý

Žralok, kterého má Diana ve své nabídce, pochází ze Španělska a v kulinářství se hodí pro jakoukoliv přípravu.

Jak správně rozmrazit rybu?

Recept na žraločí steak s pepřovou omáčkou

Steak ze žraloka pořídíte za velmi příznivou cenu a díky skvělé chuti se jistě zařadí na váš stálý jídelníček. Pojďme se tedy podívat na ostřejší recept, který se k tomuto masu skvěle hodí.

Co budeme potřebovat

4 ks žraločích steaků (zakoupíte v prodejnách Diana Fish)
1 lžička čerstvě drceného černého pepře
2 lžičky hrubozrnné soli
olivový olej

Na pepřovou omáčku

2 lžíce másla
2 lžíce zeleného pepře bez nálevu
½ hrnku bílého vína
½ hrnku smetany 30%
sůl a pepř na dochucení

žralok modrý steak

Nejdříve si připravíme pepřovou omáčku. Lehce podrcené pepřové kuličky vložíme do pánve, ve které je rozpuštěné máslo. Po chvilce přidáme také víno a smetanu. Necháme vše přejít varem až do zhoustnutí. Podle chuti přidáme sůl a pepř. Jakmile je omáčka hotová, stáhneme ji z plamene a necháme ji v teple.

Steaky ze žraloka osušíme, potřeme olivovým olejem a dochutíme pepřem. Na rozpálené pánvi opékáme maso z každé strany přibližně tři minuty (dle toho, jak máte rádi maso propečené). Není potřeba do pánve lít olej, stačí ten, co je na mase. Jakmile je maso hotové, dosolíme ho a vyndáme z pánve.

Steak servírujeme s omáčkou. Jako příloha se hodí šťouchané brambory, brambory pečené v troubě či čerstvé pečivo.