6.4.2016

Treska aljašská i tmavá

Existuje několik druhů tresek a Diana Fish má převážnou část ve své nabídce. Můžete tak vybírat z tresky atlantské, tmavé, norské či aljašské. Z této ryby lze připravit širokou škálu pokrmů, a tak se v Dianě můžete setkat nejen s klasickými i různě obalovanými filety, ale také s treskou použitou v různých rybích specialitách. Pojďte se o této všestranné a chutné rybě dozvědět více.

Aljašská treska

Hojně rozšířeným druhem je treska aljašská, která se řadí mezi rychle rostoucí ryby a dosahuje délky až 80 cm. Její bílé maso má oproti jiným rybím druhům méně tuku a kromě tradiční úpravy se používá také na přípravu surimi, které napodobuje strukturu krabího masa. Maso je oblíbené pro svoji pevnou konzistenci a univerzální i nenáročné použití.

aljašská treska

Treska tmavá

Druhou nejčastěji v gastronomii používanou treskou je treska tmavá a jak již název napovídá, má za syrova tmavší šedočervené maso, které ale tepelnou úpravou vybledne. Povrch ryby je perleťově šedý a hřbet je tmavší než zbytek těla. Žije v hejnech u dna Atlantského oceánu a dožívá se vysokého věku. V kulinářství je treska tmavá oblíbená pro svoji aromatickou chuť.

Tresky z Diany

Tresky z Diany pocházejí z rybolovů v Německu a ve výrobě jsou zpracované na mnoho způsobů. V kamenných prodejnách se tak můžete setkat z chlazenými i mraženými filety, oblíbeným filé či širokým výběrem obalovaných polotovarů. Co ale jistě stojí za vyzkoušení, je HADDOCK panenka z tresky, která vyniká skvělou kvalitou nebo filé pro děti, které je připravováno přímo ze suroviny treska HOKI. Jedná se o velmi kvalitní maso, které si děti oblíbí zejména proto, že nemá žádné kosti.

Nezapomeňte, že treska je rybou měsíce dubna 2016, proto ji můžete po celý měsíc získat na na prodejnách Diana Fish za zvýhodněnou cenu. A aby toho nebylo málo, příští týden vám Diana přinese další skvělý recept!

Tipy na recepty z tresky

Obalovaná treska pečená v troubě
Treska se smetanovou omáčkou
Rychlý a zdravý recept na aljašskou tresku

Na další recept se můžete těšit již příští týden!