22.8.2022

Čerstvé i mražené ryby v Dianě

Ryby jsou v poslední době hodně žádaným sortimentem. Živili se nimi již naši předkové,především ti, kteří žili na pobřeží moří a řek. V dnešní době, kdy máme k dispozici rychlou přepravu a kvalitní chladící vozy, není problém dopravit čerstvou rybu během několika hodin do České republiky.

mražené ryby

Říční a mořské čerstvé i mražené ryby

Dříve lidé upřednostňovali čerstvé i mražené říční ryby, které však obsahují větší množství kostí. Jejich spotřeba proto nebyla velká. Dnes, protože se spousta ryb filetuje, se jejich spotřeba zvýšila.

Naše prodejny 

Zájem lidí je samozřejmě i o mořské ryby pro jejich lehkou stravitelnost, některé mají malý obsah tuku. Také obsahují vysoký podíl nenasycených mastných kyselin.

Ryby jsou zdravé, ale…

Ten kdo konzumuje větší množství ryb má menší předpoklad kardiovaskulárních chorob a sklerotických změn. Bohužel v poslední době dochází ke znečišťování moří, a tím se chov ryb stále více přesouvá do sádek. Těm, kteří hledají kvalitní rybičku, ji přesto Diana může ve svém sortimentu nabídnout.

V Dianě zakoupíte ryby jak chlazené, tak i mražené

  • Ze sladkovodních ryb – pstruh, kapr, candát.
  • Z mořských ryb – treska, makrela, losos, hejk, okoun nilský, tuňák, halibut, platýs, mořský vlk, mořské plody, krevety.

Akce do konce srpna

Ještě do konce srpna můžete v Dianě v pěti kamenných prodejnách zakoupit v akci.

Aljašskou tresku filet s kůží     400g původní cena 79 Kč     akční cena 65 Kč/bal.
Mořský vlk filety     původní cena 290 Kč     akční cena 190 Kč/kg
Krevety vařené 200g     původní cena 129 Kč     akční cena 99 Kč/bal.

Máte dotazy?

Nebo chcete vědět více? Neváhejte nás kontaktovat, jsme tu pro vás.