Diana přichází do grilovací sezóny s mořskou štikou
Už jste se nemohli dočkat grilovací sezóny? My také ne, a proto se moc se těšíme na novinku - mořskou štiku neboli štikozubce namibijského, který připlul do Diany do naší květnové nabídky.
Mořská štika má jemnou chuť a minimum tuku
Mořská štika má dlouhé a štíhlé tělo a úzkou hlavu se dvěma řadami dlouhých a silných zubů. Dorůstá délky 35 centimetrů, občas může mít až jeden metr a živí se hlavně makrelami, sledi, sardelemi nebo šproty. Ale co nás hlavně zajímá je jeho maso, které je pevné a bílé s jemnou chutí, také má nízký obsah tuku - takže je ideální pro redukční dietu. Lovnou oblastí štiky jsou hlubiny Jihovýchodního Atlantiku. Její maso je okamžitě po ulovení filetováno přímo na moři nebo u pobřeží Namibie.