19.6.2019

S tilápií vám kost v krku rozhodně nezaskočí

Už jste si jistě všimli, že se v našich lednicích zabydlela nová rybička a možná jste nevěděli, co že to za rybu vlastně je. Správná odpověď je jenom jedna, a i když na první pohled si ji naši zákazníci pletou s pražmou, není to ona. Je to tilápie.

Co je tilápie za rybu?

Tilápie nilská (případně okounovec nilský) je sladkovodní ryba, která, jak už její název naznačuje, pochází původně za Afriky. Jelikož má ale nízké nároky na chov, celosvětově se chová se spíše v nádržích, které jsou v našich klimatických podmínkách vyhřívané teplým vzduchem.

Bílé maso, chybějící kosti a více tuku

Tilápie je velmi oblíbenou rybou díky svému pevnému bílému masu s lehce nasládlou chutí. Její velkou výhodou je také absence kostí, takže se nemusíte bát, že by vám nebo dětem uvízly v krku. Také obsahuje o něco více tuku než ostatní ryby, takže ani po upečení nezůstane suchá. A cena? Téměř lidová.

Od tohoto týdne nově najdete v našich prodejnách celou rybičku tilápie, a to jak chlazenou, tak i mraženou. Stejně tak i filetky.

 

Chci si ji koupit 

Tilápie na spoustu způsobů

Tilápii si můžete připravit na mnoho způsobů, stejně jako ostatní ryby. Filety osmažíte v trojobalu, v těstíčku, opečete na pánvi, zapečete v troubě, uvaříte rybí polévku, upečete nebo ugrilujete - možností je spousta.

Tilápie - recept na její přípravu

Skvělé chuti dosáhnete, když před grilováním nebo pečením tilápii naplníte například citronem, čerstvými bylinkami, jemnějším ale i ostřejším kořením, nebo najemno nakrájenou zeleninou. Rybu pak doplníte míchaným salátem a opečenou bagetkou. A jednoduchý, ale o to lepší recept na tilápii je na světě.

Máte dotazy?

Neváhejte nás kontaktovat, rádi vám je zodpovíme, filety si můžete objednat i přes náš e-shop.