9.3.2021

Novinka v Dianě - Cípal hlavatý

Na našich pevných prodejnách přicházíme s novinkou v chlazených rybách. Jedná se o mořskou rybu Cípal hlavatý (latinsky Mugil Cephalus ) - filet.

cípal hlavatý

Filety Cípala hlavatého najdete v našich prodejnách

Na prodejnách můžeme zakoupit filetky s kůží o velikosti 230 – 300 g. Cípal hlavatý je ryba, kterou najdeme v teplých mořích a oceánech celého světa. Zbarvení ryby je stříbřitě lesklé a tělo je pokryto velkými šupinami. Cípal hlavatý dorůstá do délky 1,20 m a dosahuje hmotnosti asi 9 kg a představuje jednoho z největších a zároveň hospodářsky nejvyužívanějších cípalů.

Cípala hlavatého nelze ulovit snadno

Přestože žije ve velkých hejnech, dá se docela těžko ulovit - ze sítě se snaží dostat buď spodem a nebo ji přeskočit. I když je cípal hlavatý rybou mořskou, poměrně často vplouvá do sladkých vod. Nejvíce se cípalů uloví ve Spojených státech a v Japonsku. V poslední době se hojně cípalové začínají chovat i v rybnících a v jezerech.

Pevné maso cípala se hodí k různým úpravám

Na našich prodejnách nabízíme filety z menší rybičky. Maso je pevné a doporučujeme ho upravovat smažením, dušením na pánvi nebo pečením v troubě. Maso je také vhodné k uzení nebo nasolení.Vyhlášenou delikatesou jsou jeho nasolené a usušené jikry
Filetky ochutíme citrusy, česnekem. Jako příloha se nejlépe hodí zelenina a brambory.

Rybičky v e-shopu

Bohužel naše pojízdná prodejna stále zůstává doma, ale vy si můžete rybičky a další naše rybí dobroty zakoupit v našem e-shopu.

Máte dotazy?

Nebo chcete vědět více? Neváhejte nás kontaktovat, jsme tu pro vás. Také se nezapomeňte podívat do našeho akčního letáku, kde najdete spoustu skvělých cen.