19/5/2025

Uzené ryby

Vyzkoušeli jste už uzené ryby? Pokud ne, tak věřte, že je nejvyšší čas ochutnat. Ryby si udíme sami v naší udírně REICH, která umožňuje zachovat omega-3 mastné kyseliny a vitamíny, které prospívají zdraví.

Proces uzení

Než započne proces uzení, je nutné mít kvalitní ryby, které dovážíme od dodavatelů z Evropy i ze zámoří. Prvně je nutné rybu ručně zpracovat, to znamená očistit a naporcovat. Uzení probíhá pod dohledem, aby výsledný produkt byl kvalitní a chutný. Pro uzení používáme bukové dřevo s příměsí dalších dřevin.

V první fázi udíme teplejším kouřem, aby ryba na povrchu oschla. Následně se teplota ještě sníží a probíhá druhá fáze uzení. Poté je ryba dousušována a uložena do papírových kartonů, které udržují autentičtější chuť než vakuované balení. Uzené ryby prodáváme na našich kamenných prodejnách i v pojízdné prodejně a vždy nebalené!

uzené ryby

A jaká je naše nabídka?

  • Uzená makrela
  • Uzený sleď
  • Halibut uzený plátky
  • Halibut steak uzený – V květnu máte poslední možnost zakoupit, přes léto neudíme.
  • Hejk steak uzený
  • Losos bříška uzené
  • Losos porce s kůží uzené
  • Losos uzený za studena - plátky
  • Máslová ryba
  • Tolstolobik uzený
  • Tuňák uzený

Neváhejte a přijďte si vybrat rybu dle Vašich preferencí. A pokud nevíte, jakou vyzkoušet, náš zkušený personál Vám rád s výběrem pomůže.

4