Treska patří mezi velmi chutné ryby a je také oblíbená pro svoji příznivou cenu. Diana má v tomto sortimentu bohatou nabídku, a tak si můžete vybírat z mnoha variant, se kterými se jistě zavděčíte každému strávníkovi. Pojďme se na tresku podívat podrobněji.
Treska na nespočet způsobů
Diana nabízí především tresku atlantskou a tresku tmavou, které zpravidla pocházejí ze Severovýchodního Atlantiku. Obě ryby od sebe poznáte na první pohled. Zatím co treska atlantská má bílé maso s nižším obsahem tuku a v kuchyni je vhodná ke všestrannému použití, treska tmavá má za syrova šedočervené maso, které během tepelné úpravy vybledne. Treska tmavá je také chuťově výraznější a oblíbená pro své aroma.
Jakou tresku v Dianě pořídíte?
Treska atlantská – chlazená
Treska atlantská panenky – chlazená, to nejchutnější maso z celé ryby
Treska tmavá – mražená
Treska Haddock filet bez kůže – chlazené maso špičkové kvality
Bohatý sortiment obalované tresky, který naleznete v kamenných prodejnách (filet s bylinkami, v křupavém těstíčku, na domácí způsob, v těstíčku, dále rybí prsty a další rybí porce přírodní nebo v kombinaci se sýrem či špenátem).
Určitě si každý zákazník najde tu svoji tresku.
Treska na grilu a snadný recept
Máte chuť na něco lehkého? Vyzkoušejte špízy s treskou pečené na grilu. Očištěnou rybu nakrájíme na kostičky (popř. delší nudličky, které stočíme) a v přiměřené velikosti připravíme i další oblíbené pochutiny (cuketa, brambora, malá rajčata,...). Skvěle se také hodí kousky citronu či citronová šťáva. Tresku dochutíme bylinkovou solí a připravené ingredience napícháme na připravenou špízovou jehlu. Grilujeme pozvolna, dokud ryba není hotová.