23.5.2018

Velký přehled tresky + recept na gril

Treska patří mezi velmi chutné ryby a je také oblíbená pro svoji příznivou cenu. Diana má v tomto sortimentu bohatou nabídku, a tak si můžete vybírat z mnoha variant, se kterými se jistě zavděčíte každému strávníkovi. Pojďme se na tresku podívat podrobněji.

Treska na nespočet způsobů

Diana nabízí především tresku atlantskou a tresku tmavou, které zpravidla pocházejí ze Severovýchodního Atlantiku. Obě ryby od sebe poznáte na první pohled. Zatím co treska atlantská má bílé maso s nižším obsahem tuku a v kuchyni je vhodná ke všestrannému použití, treska tmavá má za syrova šedočervené maso, které během tepelné úpravy vybledne. Treska tmavá je také chuťově výraznější a oblíbená pro své aroma.

treska a recepty

Jakou tresku v Dianě pořídíte?

  • Treska atlantská – chlazená
  • Treska atlantská panenky – chlazená, to nejchutnější maso z celé ryby
  • Treska tmavá – mražená
  • Treska Haddock filet bez kůže – chlazené maso špičkové kvality
  • Treska norská – mražená
  • Treska aljašská - mražená
  • Rybí speciality z tresky (treska v majonéze, drcená treska a la losos)
  • Bohatý sortiment obalované tresky, který naleznete v kamenných prodejnách (filet s bylinkami, v křupavém těstíčku, na domácí způsob, v těstíčku, dále rybí prsty a další rybí porce přírodní nebo v kombinaci se sýrem či špenátem).

Určitě si každý zákazník najde tu svoji tresku.

Treska na grilu a snadný recept

Máte chuť na něco lehkého? Vyzkoušejte špízy s treskou pečené na grilu. Očištěnou rybu nakrájíme na kostičky (popř. delší nudličky, které stočíme) a v přiměřené velikosti připravíme i další oblíbené pochutiny (cuketa, brambora, malá rajčata,...). Skvěle se také hodí kousky citronu či citronová šťáva. Tresku dochutíme bylinkovou solí a připravené ingredience napícháme na připravenou špízovou jehlu. Grilujeme pozvolna, dokud ryba není hotová.

Inspirujte se v dalších receptech

A jaký recept na tresku je váš nejoblíbenější? Pochlubte se a našem Facebooku.

Diana přeje dobrou chuť!