6.6.2018

Jednoduchý recept: bruschetta a chobotnička na víně

Jak se pracuje s kuřecím nebo vepřovým masem, to ví skoro každý. Naopak příprava exotických surovin většinou odrazuje od domácího vaření. Často se nás ptáte, jak si připravit mražené chobotničky, proto přinášíme jednoduchý recept, který oceníte nejen v létě. Vyzkoušejte grilovanou baby chobotničku na bílém víně podávanou s křupavou bruschettou.

Křupavá bruschetta a chobotničky – dokonalá kombinace

Baby chobotničky mají jednu velkou výhodu – jsou očištěné a rovnou nachystané k přípravě jídla. Stačí je jen rozmrazit, opláchnout a můžete se pustit do přípravy dnešního lehkého receptu.

Malé chobotničky není potřeba převářet a jsou hotové za pár minut. V kombinaci s italskou bruschettou a čerstvými rajčaty vznikne rychlá, lehká a velice chutná kombinace. Tento recept si dobře zapamatujte, protože ho po ochutnání budou chtít vyzkoušet všichni vaši strávníci.

Recept na chobotničky a bruschettu

Vše je jednoduché a jídlo budeme moci do 30 minut servírovat. Recept vám ulehčí mražené chobotničky, které seženete v kamenných prodejnách. Bruschetta je nejlepší z čerstvých domácích rajčat a využít můžete i starší pečivo. Výsledek chutí vás okouzlí.

Co budeme potřebovat?

Grilovaná baby chobotnička:

  • 500 g baby chobotniček (rozmrazit)
  • olivový olej
  • 1 dcl bílého suchého vína
  • 2 stroužky česneku
  • čerstvá nasekaná petrželka
  • čerstvý mletý pepř

Bruschetta:

  • pečivo vhodné k opečení
  • 300 g zralých rajčat
  • 2 stroužky česneku
  • nasekaná bazalka
  • olivový olej
  • sůl a pepř
chobotnice s bruschettou

Na rozpáleném olivovém oleji orestujeme nakrájený česnek a následně na pánev položíme osušené chobotničky. Po chvilce podlijeme bílým vínem a podle velikosti chobotnic podusíme přibližně 10 – 20 minut, dokud nejsou chobotničky hotové tzv. na skus . Na závěr dochutíme čerstvě mletým pepřem a posypeme nakrájenou petrželkou. Se solí však opatrně – chobotničky jsou již lehce slané, proto doporučujeme další sůl přidávat až po ochutnání.

Podáváme s bruschettou:
Rajčata omyjeme a nakrájíme na drobné kousky, smícháme s nasekanou bazalkou, zakápneme olivovým olejem, přidáme nalisované stroužky česneku a jemně promícháme. Podle chuti přidáme sůl a pepř (myslete na to, že směs bude podávána již s ochucenou chobotnicí).

Pečivo nakrájíme na plátky a necháme na sucho opéct v troubě, na grilu nebo v toustovači.

Jakmile je pečivo teplé a křupavé, naklademe na něj lžičkou rajčatovou směs a na závěr položíme ogrilovanou baby chobotničku.

Baví vás vaření a milujete skvělé jídlo? Inspirujte se v dalších receptech.

Diana přeje dobrou chuť!