5.10.2016

Těstoviny s lososem a se smetanovou omáčkou

Těstoviny, lahodný losos, kvalitní sýr a smetana – to je kombinace, které se jen těžko odolává. Příprava tohoto oblíbeného receptu je navíc velmi jednoduchá a servírovat lze během 30 minut. Pojďte se podívat, co budete k přípravě potřebovat a těšte se na skvělý gurmánský zážitek! Dnes vám Diana přináší recept na těstoviny s lososem smetanovou omáčkou.

Jde ryba a sýr dohromady?

Možná se často setkáváte s tím, že ryby a sýr nejdou dohromady. Toto pravidlo však neplatí napříč všemi recepty a také záleží na úpravě, jakou zvolíte (např. použití celé ryby s kůží či filet, úprava formou zapékání, grilování, smažení…).

Pokud použijete kvalitní rybu a zapečete ji s 30% Eidamem, jde úroveň celého pokrmu prudce dolů. Jestli však použijete kvalitní sýr např. do omáčky, která rybu doplňuje, je výjimka povolena.

Co budeme potřebovat

Těstoviny s losem a se smetanovou omáčkou jsou lahodné a navíc dopřávají prostor fantazii. Do smetanového základu můžete přidat podle chuti téměř cokoliv – například houby, šafrán, muškátový oříšek nebo čerstvé bylinky jako je kopr, petrželka či bazalka. Diana však doporučuje volit střídmé chutě, aby ve výsledném pokrmu vynikl především losos a vše ostatní jej pouze doplňovalo.

400 g těstovin (např. Tagliatelle, Fusilli či Penne)
300 g losos bez kůže
100 ml vývaru
200 ml smetany ke šlehání
60 g strouhaného parmazánu
1-2 stroužky česneku
½ citronu
1 lžíce oleje
čerstvé bylinky (dle chuti např. kopr, pažitka...)
pepř
sůl

losos se sýrem

Postup

Lososa umyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky, které pokapeme čerstvou citronovou šťávou. Na pánvi rozpálíme olej, přidáme opepřené a osolené maso a restujeme přibližně 5 minut ze všech stran.

Jakmile je maso opečené dorůžova, zalijeme ho vývarem a smetanou a vaříme 10 minut. Do omáčky přidáme parmazán, lisovaný česnek a bylinky.

Mezitím si podle návodu uvaříme těstovin. Servírujeme teplé, podle chuti posypané zbytkem parmazánu či bylinkami.

Podívejte se do akčního letáku, ve kterém je v říjnu 2016 losos Exklusiv za výhodnou cenu. A pokud to máte do kamenných prodejen daleko, neváhejte pro objednání kvalitního lososa využít e-shop.

Diana Fish vám přeje dobrou chuť!