14.3.2018

Velký přehled: losos a vše, co vás zajímá

Losos atlantský patří k nejoblíbenějším rybám u nás. Jeho typicky narůžovělé maso je velmi všestranné - od pečení, přes uzení, pomazánky až po nakládání. Diana proto připravila velký přehled výrobků, receptů a návodů, jak lososa připravit. Neváhejte a pojďte se inspirovat. 

Co ovlivňuje cenu lososa?

Z nutričního hlediska je losos velmi hodnotný - obsahuje omega 3 mastné kyseliny, je bohatým zdrojem bílkovin a vitamínů. Zajímá vás o této rybě více? Podívejte se do tohoto článku, ve kterém naleznete další zajímavosti.

losos a jeho úprava

Ptáte se, proč jsou ceny lososa někdy tak rozdílné? Je to dáno nejen původem a chovem lososa, ale také jeho způsobem filetování, kterému se říká trimování a dělí se na pět stupňů. Čím pečlivější opracování masa, tím se cena zvyšuje. Nejvyšší stupeň je označen písmenem E a přezdívá se mu také „svíčková z lososa“- jedná se o maso vhodné např. na sushi. Diana pro své zákazníky trimuje lososa na nejvyšší stupně D a E.

Zjistit více o trimování

Úprava lososa z Diany

Na e-shopu a v kamenných prodejnách Diana pořídíte lososa pocházejícího z farmářského chovu v Norsku. Diana ho nabízí jak v syrové podobě, tak rybu upravuje podle vlastní receptury. Zde je malá ochutnávka z nabídky:

Další produkty v e-shopu

Rádi zdravě a chutně vaříte? Přinášíme recepty pro inspiraci

Na pánvi, v troubě, zapečený v těstě nebo rychlé jídlo z uzených plátků lososa - možností, jak tuto lahodnou rybu upravit, jsou stovky. Pojďte se podívat na recepty z lososa, které pro vás Diana připravila:

Další recepty

Chcete lososa za zvýhodněnou cenu? Sledujte akční leták, ve kterém každý měsíc naleznete zvýhodněné ceny. Nechcete, aby vám utekly? Napište nám sem vaši adresu a my vám zajímavosti a akce pošleme.