20.5.2015

Filetování lososa v Diana Fish

Na trhu se můžete setkat s filety lososa, které mají pro nezkušené oko rozdíl pouze v ceně. Diana vám dnes přináší přehled o tom, jaký je rozdíl mezi jednotlivými filety a za co konkrétně platíte při nákupu. Pojďte se dozvědět více o zpracování ryb a o tom, že není filet jako filet.

Losos a jeho trimování/filetování

Losos patří v České republice mezi favorita. Na jídelníčku se objevuje v nejrůznějších podobách, ať už se jedná o uzené maso, saláty, pomazánky či filety určené k další úpravě. A na filtety a filetování (trimování, opracování) lososa se dnes podíváme blíže.

Filetování lososa má několik stupňů

Filetování lososa se dělí na pět stupňů, kdy nejzákladněji zpracovaná fileta je zbavená páteře a žeber, a naopak nejvyšší jakost obsahuje pouze čisté maso bez kostí, kůže, ploutví a břišního tuku.

filetování lososa

Výrobní ředitelka Barbora Ajglová dodává: „Opracování, odborně trimování, lososa probíhá v několika stupních, které jsou světově uznávané. Podívejte se na obrázek a sami uvidíte, jaký je rozdíl mezi jednotlivými kroky a kolik úkonů musí dotyčný udělat, než získá dokonalý filet. V prodejnách Diana Fish naleznete trimovaného lososa s označením D či E. Naši zákazníci při nákupu získávají tu nejvyšší možnou kvalitu.“

Nejvyššímu stupni opracování (označení E) se také přezdívá svíčková - takto opracované maso je vhodné pro přípravu sushi a sashimi.

Co vás může zajímat?

pdf icona Průvodce trimování lososa