18/6/2025

Léto, gril a čerstvé ryby

Sluníčko, vůně dřeva, drink na stole a k tomu výborná grilovaná ryba…konečně je tu grilovací sezóna. Ideální čas na setkání s rodinou, přáteli nebo jen tak ve dvou si užít klidný večer s chutnou večeří.

Zatímco klasické klobásy a steaky už nikoho nepřekvapí, co takhle letos vyzkoušet něco zdravějšího a lehčího? Ryby a mořské plody jsou skvělou volbou pro každého, kdo chce grilování posunout o úroveň výš.

Ryby nejen skvěle chutnají, ale také tělu dodávají kvalitní bílkoviny, omega-3 mastné kyseliny a minimum tuku. Ať už plánujete rodinnou oslavu, víkend na chalupě nebo klidný večer s přáteli, ryby na grilu nikdy nezklamou.

grilovíání ryb v létě

Co právě teď doporučujeme na gril?

  • Krevety tygří 45,90 Kč/100 g
  • Krevety celé syrové 30/40 – chlazené 59 Kč/100 g
  • Makrela kuchaná s hlavou – chlazená 19,90 Kč/100 g
  • Makrela kuchaná marinovaná – chlazená 20,90 Kč/100 g
  • Treska atlantská filet s kůží – chlazená 35 Kč/100 g
  • Tuňák – chlazený 59 Kč/100 g
  • Okoun nilský filet – chlazený/mražený 29 Kč/100 g
  • Treska tmavá – jemné maso s lehce šedou barvou, perfektní na gril 27,80 Kč/100 g
  • Losos filety bez kůže – mražené 59 Kč/100 g

Grilování ryb je jednodušší, než se zdá – stačí kvalitní suroviny, trocha olivového oleje, citron, sůl (klasická/bylinková/citronová), pepř a bylinky jako tymián nebo rozmarýn. Ryby doporučujeme grilovat na alobalu nebo na speciální podložce, aby se ryba nerozpadla.

grilování ryb v létě

A co jako přílohu?

  • Bulka tmavá 25 Kč/6 ks
  • Bagetka (60 g) 15 Kč/6 ks
  • Bageta farmářská (300 g) 8 Kč/ks
  • Bageta 18 Kč/2x400 g
  • Bageta s bylinkovým máslem 15Kč/3x165 g

A co vy? Už jste někdy grilovali krevety nebo okouna? Vyzkoušejte tohle léto něco nového – vaše chuťové buňky vám poděkují!

4