Zajímavosti

21.9.2016

Pro milovníky ostrých chutí

Protože Diana vyhlásila letošní září za pořádně pálivé, podíváme se na ostré a pikantní chutě. Nejčastějším zdroje ostrých chutí jsou papriky, ale také česnek, zázvor, pepř a další koření. Víte, jaký mají vliv pálivá jídla na lidské tělo? A jaká je nejostřejší paprička na světě? V článku se dozvíte nejen to, ale i další zajímavosti. 

2.5.2016

Dvorní fotografka Diany má světový úspěch

Dne 26. dubna 2016 se v Londýně konala mezinárodní fotografická soutěž Food Photographer of the Year 2016. Český snímek, který vyhrál v kategorii Cream of the Crop, jistě znáte z našich stránek. Jedná se o fotografii chobotnice na ledu, jehož autorkou je Petra Novotná z Nymburka. 

27.4.2016

Rybí tuk aneb proč jíst ryby

Polknutí lžičky rybího tuku jistě nepatří mezi gurmánské zážitky, jak si jistě někteří z vás pamatují nebo si vybaví scénu z filmu Obecná škola, kde ani malý Eda z tohoto rituálu nejásal. Samotný rybí tuk má opravdu specifickou pachuť, ale pro člověka je nepostradatelný a má prokázané účinky na lidské zdraví.

24.2.2016

Rostlinné tuky

Přestože se člověk snaží velkým obloukem vyhnout tukům, nelze bez nich žít. Lidské tělo potřebuje z denního příjmu energie získat přibližně 25 % tuků (většinou je příjem vyšší, 30-40 %), které tvoří základní stavební složku buněk, umožňují vstřebávání vitamínů, ovlivňují tvorbu hormonů nebo tělo chrání před chladem. Dnes se proto s Dianou podíváme na některé z rostlinných tuků, se kterými se běžně ve stravě setkáváme.

9.12.2015

Štědrovečerní večeře ve světě

O tom, jak probíhá štědrovečerní večeře v českých zemích, není potřeba mnoho povídat. Každá rodina má své zvyky a tradice, i když se generaci od generace trochu liší. Dnes se Dianou podíváme na štědrovečerní večeři ve světě. Co myslíte, ve kterých zemích nesmí ve štědrovečerní večeři chybět ryba?

7.10.2015

Podzimní novinky Diany

Podzim je v plném proudu a Diana s novým ročním obdobím přináší další gurmánské speciality. Letošní podzim bude s chutí lososa a pro příznivce pikantnosti i s feferonkou. Vyzkoušejte nové receptury z Diany a dodejte pestrou stravou svému tělu důležité vitamíny a živiny, které jej ochrání v nastávajícím chladném období.

30.9.2015

Olivy aneb vzpomínka na léto

Léto podle kalendáře skončilo 23. září, ale jistě si ještě vybavujete tu pohodu z dovolené. Sedíte v taverně či na terase hospůdky, kocháte se výhledem na moře a vychutnáváte si každý okamžik té příjemné atmosféry. V gastronomii se jistě krom místních specialit objevily i olivy, a právě ty vám nyní Diana přináší. Ochutnejte a nechte své chuťové buňky zavzpomínat na letní dovolenou.

9.9.2015

Zajímavosti o sushi

Již před prázdninami zpestřila Diana vaše jídelníčky skvělým sushi – více se o začátcích sushi dočtete v článku Novinka Diany: tradiční sushi. Měla to být jednorázová letní akce, díky které jste mohli okusit tuto cizokrajnou kuchyni. Zájem o sushi ovšem stále vzrůstá, a tak Diana na přání zákazníků zařadí sushi do celoroční nabídky.

12.8.2015

Grilování makrel s Dianou + dárek

Diana z rodinné pokladnice receptů vytáhla jednu opravdovou lahůdku, kterou teď přináší i na své pulty. Grilování kuřecího či vepřového je klasikou, ale v tomto horkém počasí vám k chuti přijde spíše něco lehčího. Proto Diana uvádí specialitu pro gurmány – grilování makrel na dřevěné grilovací jehle. 

15.7.2015

Zajímavosti ze světa ryb

Dnešní příspěvek bude především o číslech. Prozkoumáme s Dianou česká i světová fakta ze světa ryb a rybolovu. Svět ryb je obrovský, proto se s Dianou dále podíváme na zajímavosti a rekordy! Pojďme se podívat na to nejzajímavější. 

1 2 34