23.10.2019

Diana zahájila prodej rybích vnitřností

Po roce už je opět tady - prodej rybích vnitřností. Dříve opovrhované, dnes je o ně stále větší a větší zájem. Dokonce se stávají nedostatkovým zbožím a ne na všechny naše zákazníky se dostane. Diana má už teď ve své nabídce vnitřnosti a kapří hlavu na polévku, tak se pro ně u nás zastavte. Rovněž už je v prodeji také mražený kapr filet a mražený kapr půlka.

Rybí vnitřnosti - mlíčí, jikry a játra

Rybí vnitřnosti se po vyvržení kapra pečlivě vytřídí na ty, které se dají dále využívat a na ty nevyužitelné. K přípravě pokrmů jsou použitelné hlavně mlíčí, jikry a játra.

Recept na rybí polévku z kapra

Rybí vnitřnosti a hlava se nejvíce používají hlavně k přípravě rybí polévky z kapra. Že nevíte, jak ji uvařit? Máme pro vás osvědčený recept.

Suroviny:

  • 2 hlavy z kapra (můžete přidat i ocasy)
  • 300 g vnitřností
  • 2 cibule
  • kořenová zelenina
  • 500 g hrášku
  • smetana podle chuti
  • plátek másla
  • strouhaný muškátový oříšek
  • sůl
  • pepř
  • petrželová nať na ozdobení

rybí polévka

Postup:

Z kapra, kapřích vnitřností a velké cibule si v osolené vodě připravíme vývar. Uvařené maso scedíme, obereme a spolu s vnitřnostmi nakrájíme a dáme stranou.
Najemno nastrouhanou kořenovou zeleninu a nakrájenou cibuli krátce osmahneme na másle a následně zalijeme vývarem z ryb. Necháme 15 minut povařit, dokud zelenina nezměkne a podle chuti dosolíme.

Do hrnce přidáme 500 g hrášku, vše krátce povaříme a za pomoci tyčového mixéru polévku důkladně rozmixujeme. Pro zjemnění přidáme smetanu, dále obrané kousky rybího masa, povařené vnitřnosti a posekanou petrželovou nať.

Na závěr rybí polévku z kapra dosolíme, opepříme a okořeníme nastrouhaným muškátovým oříškem, který povzbuzuje chuť k jídlu a povzbuzuje trávení.

Tip k polévce

Jako speciální vložku do polévky připravíme na másle osmažené kostičky housky, které si každý vloží do již hotové polévky.
Diana vám přeje dobrou chuť!