Ptáte se Diany

3.12.2014

Štědrovečerní večeře v Čechách

Ke štědrovečerní večeři tradičně patří rybí polévka, bramborový salát a obalovaný kapr. V poslední době se ale daleko častěji setkáváme se štědrovečerní alternativou – smažený kapr bývá nahrazen jinou rybou, která je často připravována daleko zdravěji, než právě ve smaženém trojobalu. Pojďme se s Dianou podívat, čím lze vánočního kapra nahradit.

12.11.2014

Přehled uzených ryb I.

Diana nabízí celou řadu uzených pochoutek. Nedávno jste se mohli již dočíst, jak probíhá uzení studeným kouřem a jak například připravit výbornou večeři z uzeného lososa. Jak ale jednotlivé ryby chutnají, v čem se skrývá jejich unikátnost a proč si získali tolik oblíbenců? Na to vám odpoví dnešní přehled uzených ryb.

1.10.2014

Ryby uzené studeným kouřem

Pro podzimní období připravila Diana pro své zákazníky speciální pochoutku – ryby uzené studeným kouřem. Princip spočívá v tom, že se ryba udí kouřem, který se ochlazuje na teplotu 25 °C. Tento způsob uzení zachovává v rybě cenné výživové hodnoty, protože se ryba nevaří, pouze se zakonzervuje, a tím si ponechá i ve značné míře své specifické chutě.

1 2 3 4