1.10.2014

Ryby uzené studeným kouřem

Pro podzimní období připravila Diana pro své zákazníky speciální pochoutku – ryby uzené studeným kouřem. Princip spočívá v tom, že se ryba udí kouřem, který se ochlazuje na teplotu 25 °C. Tento způsob uzení zachovává v rybě cenné výživové hodnoty, protože se ryba nevaří, pouze se zakonzervuje, a tím si ponechá i ve značné míře své specifické chutě.

Uzení studeným kouřem zaručí skvělou chuť

Vyuzená ryba se dále ručně plátkuje speciálním pneumatickým nožem na velice tenké plátky, kterým neodolá žádný labužník.

Uzení studeným kouřem zaručí nejen skvělou chuť, ale především v rybě uchová všechny látky důležité pro lidské tělo. Aby chuť uzené ryby zůstala neměnná až na váš stůl, je výrobek vakuově balen do zajímavého obalu.

Na jakých uzených rybách si pochutnáte?

Diana touto technologií připravila pro své zákazníky celou řadu ryb. Makrela či uzený losos se již zařadili do tradičních jídelníčků. Vyzkoušejte ale i méně všední ryby, jako je žralok, platýs, úhoř či máslová ryba. Vaše chuťové pohárky nebudou litovat!

Více informací o uzených rybách se dočtete zde. Již příští týden se můžete těšit na recept, kde vám Diana poradí, jak zdravě připravit uzenou rybu k večeři.