2.11.2016

Uzené ryby vlastní výroby

Diana ryby zkrátka umí. Ještě aby ne, pracuje s nimi více jak dvacet let a od té doby vymyslela spoustu vlastních receptů a způsobů úpravy. V roce 2014 se nabídka rozšířila o první uzené lahůdky. Nyní uzený sortiment obsahuje více jak deset druhů ryb a dvě desítky různých produktů. Pojďte se podívat na aktuální nabídku.

V čem je uzení od Diany jiné?

Základem pro správné uzení jsou kvalitní ryby od prověřených dodavatelů z Evropy i ze zámoří, které jsou ve výrobě Diana Fish pečlivě ručně zpracovány. Následuje uzení po malých šaržích teplejším kouřem, díky kterému ryba na povrchu oschne. Ve druhé fázi již oheň pouze žhne a kouř je studenější. Jedinečnou chuť uzeným rybám dodává vybrané dřevo z českých lesů.

uzené ryby

Diana navíc uzené ryby nebalí do vakuových obalů, které by prodloužily trvanlivost, ale na volno do dřevěných bedýnek a papíru, aby chuť ryby zůstala maximálně zachována.

Není uzená makrela jako uzená makrela

Jistě znáte uzenou makrelu a říkáte si, co že by s ní šlo ještě vymyslet jiného, než ji dát vyudit a za pár hodit spokojeně sníst. Diana ovšem i takovouto „všední“ rybu dovedla k dokonalosti – díky ověřeným dodavatelům má makrela kvalitní maso s vysokým obsahem tuku, poctivé ruční opracování zajistí šetrnou úpravu, zkušení mistři dodají odborné zkušenosti a o proces uzení se postará profi udírna a především české bukové dřevo s příměsí dalších dřevin.

Vyzkoušejte makrelu z běžného obchodu a z Diany – rozdíl poznáte nejen na pohled, ale i po ochutnání.

Víte, kterou uzenou rybku vybrat?

Pokud kupujete pravidelně pouze makrelu a chcete potěšit své chuťové pohárky další uzenou lahůdkou, přináší vám Diana stručný popis jednotlivých ryb. A tak si snadno můžete vybrat, zda chcete rybu sušší či tučnější, s kostmi či dokonce uzenými jikrami či mlíčím.

Máslová uzená ryba
Pamakrela temná, neboli máslová ryba, má vysoký obsah tuku, proto byste se při přípravě pokrmů z této ryby měli dalším tukům vyhnout. Skvěle se hodí pro uzení, kdy právě obsažený tuk v mase zvýrazní její chuť. Hodí se jako delikatesa v menším množství, která svoji jedinečnou chutí ozvláštní každý jídelníček.

Mořský uzený úhoř
Úhoř patří mezi méně tučné ryby a je velmi oblíbený u těch strávníků, kteří neradi vybírají kosti. Úhoř má pouze páteř, kterou když pečlivě odstraníte, nemusíte se už žádných kůstek obávat.

Uzený hejk
Ryba s menším obsahem tuku, která má bílé maso a minimum kostí. Známá je pod názvem hejk nebo také štikozubec obecný a pro své kvalitní maso se hodí pro různé kulinářské úpravy.

Uzený kapr
Tradiční český kapr v uzené podobě patří mezi celoroční stálici v nabídce Diana Fish. Jeho maso má nízké množství tuku a lehce stravitelné bílkoviny.

Uzený losos
Uzeného lososa nabízí Diana Fish v několika variantách. Klasickou porci si můžete vybrat ve variantě s kůží i bez kůže. Skvělé a velmi oblíbené jsou ve studené kuchyni i za studena uzené plátky.

Uzená makrela
Mezi nejznámější a nejoblíbenější ryby patří právě makrela. Diana však pro uzení vybírá makrely s vyšším obsahem tuku (20 %), které jsou lahodné a s vysokým obsahem omega 3 masitých kyselin. Makrely jsou v nabídce jak vcelku, tak v podobě plněných zavináčů.

Uzený sleď
Výjimku v uzených rybách tvoří sleď „uzenáč“, který se udí vcelku a nekuchaný. Má sice více kostí, ale můžete si pochutnat na uzených jikrách i mlíčí. Obsah tuku je 15 %.

Uzené šproty
Diana má velké tříděné uzené šproty, které jsou od těch běžně prodávaných daleko masitější, a tak daleko více vynikne jejich chuť. Šproty jsou oblíbené také pro vysoký obsah tuku.

Uzený tolstolobik
Tolstolobik je tučnější, než ostatní kaprovité ryby a skvěle se hodí pro uzení. Tato sladkovodní ryba připoutá po uzení každého – má krásnou zlatou barvu, která rozzáří každý stůl.

Uzený tuňák
Pro opravdové labužníky jsou přepravené steaky z uzeného tuňáka, které s hodí pro slavnostní přežitosti. Pokud máte jen malou chuť na nějakou uzenou specialitu, vyzkoušejte od Diany novinku – uzené špalíčky z tuňáka.

Uzené žraločí lokny
Měkké, vláčné a chuťově delikátní – to jsou uzené lokny z bříšek žraloků Ostrounů. Kvůli omezenému výlovu je tato pochoutka na pultech Diana Fish jen krátce. Nepropásněte nákup v období listopad až únor a vyzkoušejte tuto jedinečnou specialitu!

Uzené ryby pořídíte ve všech kamenných a pojízdných prodejnách a také z pohodlí domova na e-shopu. Pro více informací nás neváhejte kontaktovat.