16.12.2015

Štědrovečerní večeře s rybou

Pro všechny milovníky ryb Diana přináší tipy na štědrovečerní večeři. Příznivci tradic jistě zůstanou u kapra a ti, kteří hledají jinou alternativu, mají možnost vybírat z velké nabídky ryb, které jsou ke sváteční večeři, jakou je ta štědrovečerní, skvělou volbou. Záleží pak už jen na vás, jestli dáte přednost celé rybě, filetu, steaku či nějaké mořské specialitě. Nakoupit můžete jak v prodejnách, tak z pohodlí domova v e-shopu.

Kapr či losos?

Kapr po mnoho let držel první příčku v oblíbenosti ryb při štědrovečerní večeři. Nejinak je tomu i nyní, ale jeho pozice není už tak silná, přesto u většiny lidí nesmí ryba na štědrý den chybět. Diana kapra nabízí jak půleného, tak filety, hlavy i chlazené vnitřnosti. Oblíbenou alternativou je filet lososa s kostí i bez kosti.

Tip Diany na přípravu kapra

Smažíte kapra stále v trojobalu a chcete změnu? Stačí kapra osolit, potřít česnekem a nechat hodinu odležet. Následně kapra obalte ve směsi z hrubé mouky, lžičky sladké papriky a zeleninového koření (např. Vegeta). Nakonec maso osmažte na trošce oleje a můžete podávat. Spokojenost strávníků je zaručena!

Ryba chystaná v celku

večeře s rybou

Pokud chcete na Štědrý den servírovat celou rybu, můžete v prodejnách Diana Fish pořídit makrelu, pstruha nebo pražmuMéně často se na talíři objevuje platýs, mořský jazyk, kambala průsvitná, mořský vlk či úhoř říční. Tyto ryby nejsou v podvědomí strávníků tak rozšířené, přestože se jedná a maso výtečné kvality.

Filety bez kostí

Neradi obíráte kosti nebo hledáte rybu pro děti? V tom případě Diana doporučuje candáta, tresku tmavou, okouníka nilského, tilapii či vlkouše. Velice chutné jsou makrelové filety či filety z hejka a známý pangasius.

Steaky a mořské specialit

Když chcete pojmout štědrovečerní večeři netradičně, má pro vás Diana také několik tipů ze své nabídky. O vánoční gurmánský zážitek se postará například tolstolobik a z něho připravený steak, chobotnice či oliheň.

Nejen vánoční recepty

Recept na klasického obalovaného kapra asi není potřeba dlouze představovat. Za to zde ale naleznete několik zajímavých receptů na další druhy ryb.

A jakou štědrovečerní večeři budete mít vy? Podělte se s Dianou o své plány na Facebooku!

Širokou nabídku ryb vhodných na štědrovečerní hostinu seženete v e-shopu i v kamenných prodejnách. V případě jakýchkoliv dotazů nás neváhejte kontaktovat!