13.5.2015

Recept: mořský vlk s chřestem

Mořský vlk patří mezi rybí lahůdky. Má jemné a aromatické bílé maso s minimem kostí. Díky své lahodné chuti je oblíbený i u dětí. Je vhodný snad pro všechny druhy úprav a Diana vám dnes přináší recept na mořského vlka s chřestem, který je připravený během pár minut. 

Co budeme potřebovat?

2 filtety z mořského vlka
olivový olej
hladká mouka na obalení
8-10 chřestů
2 lžíce másla
0,5 dcl suché bílé víno
1 dcl rybího vývaru
sůl
zelenina a bylinky dle chuti na ozdobu

mořský vlk recept

Postup

Připravené filety z mořského vlka omyjeme, osušíme a zlehka obalíme v hladké mouce (z filetu není potřeba odstraňovat kůži). Na pánev nalijeme olivový olej, zahřejeme a vložíme obalené filety z mořského vlka, které lehce osolíme – nejprve opečeme stranu s kůží, poté stranu bez kůže (to proto, aby se maso nekroutilo a opékalo rovnoměrně). Rybu opékáme přibližně pět minut.

Jedná se o velice jemné maso, proto stačí na opečení krátký čas. Pozor si musíme dát především při manipulaci s masem, aby se nepotrhalo. Ke konci pečení přidejte k rybě i olistěný chřest. Jakmile je ryba hotová, z pánve slijeme olivový olej a nahradíme ho máslem. Máslo necháme na plameni povolit, přilijeme bílé víno, které necháme lehce povařit a do sosu přilijeme i rybí vývar.

Jakmile je sos hotový, můžeme servírovat s bramborem či pečivem. Jako příloha je vhodná i čerstvá zelenina.

Diana Fish vám přeje dobrou chuť!