2.1.2018

Nenechte si ujít naše silvestrovské recepty

Jen co proběhnou vánoční svátky, mnoho hospodyněk přemýšlí už nad tím, co dobrého připraví na silvestrovskou oslavu. A abyste s vymýšlením a přípravou menu na konec roku neměli moc starostí, přináší vám Diana speciální recepty na Silvestra, které chutnají a navíc jsou hotové za chvilku.

Pečená žebírka z Diany mají úspěch
nejen na Silvestra

Vepřová žebírka, která jsou v nabídce v kamenných prodejných Diana (v prosinci 2018 také v akčním letáku za výhodných 75 Kč/kg), jsou již upečená, proto je stačí rozmrazit, položit na pečicí papír, potřít například medovou omáčkou a dopéct v troubě na 200°C. Za 30 minut budete mít skvělé pohoštění, které můžete podávat jako hlavní chod, nebo je bez obav můžete mít naopak připravené v zásobě, kdyby během oslav přišel ještě hlad.

žebírka

Recept na medovou omáčku podle paní Běly z Mělníka

Kdo navštěvuje prodejnu ve městě Mělník, jistě zná usměvavou prodavačku Bělu. Paní Běla pro vás připravila recept na medovou omáčku, která je ideální právě na zmíněná vepřová žebírka.

Na dávkování nám bude stačit polévková a čajová lžička.

Do mísy dáme jednu polévkovou lžíci medu, řepkového oleje, sojové omáčky a worcestrové omáčky. Po jedné čajové lžičce přidáme také olivový olej, grilovací koření a bylinkovou sůl. Na závěr rozetřeme 3 stroužky česneku, pečlivě všechny ingredience promícháme a vzniklou omáčkou žebírka potřeme.

K silvestrovské párty patří krevety

Vařené krevety, které zakoupíte v prodejnách Diana a v prosinci 2018 jsou za zvýhodněnou cenu 1+1 zdarma, by na silvestrovské párty neměly chybět. Vyzkoušejte třeba krevetové špízy, které vypadají skvěle, dobře se jedí a navíc výborně chutnají.

Stačí špejle, na kterou nabodnete krevety, které je dobré proložit například broskví, ananasem nebo oblíbenou zeleninou. Krevety je dobré před tím lehce ochutit - například máslem a kořením na krevety. Připravené špízy grilujeme z každé strany do zlatova přibližně 5 minut.

Nestíháte? Sáhněte po polotovarech!

Nechce se vám vařit a potřebujete něco rychlého? Pořiďte v Dianě kuřecí polotovary.V nabídce jsou výtečné kuřecí stripsy pálivé, kuřecí miniřízečky nebo kuřecí řízečky v těstíčku. Stačí vyskládat na pečící papír, upéct v troubě při teplotě 180 C  20 min a máte o pohoštění postaráno. Podle chuti můžete přidat čerstvou nebo nakládanou zeleninu.

Další tipy nejen na silvestra:

Diana vám přeje dobrou chuť a pohodovou silvestrovskou oslavu!