28.12.2016

Nevšední kanapky a jednohubky na silvestra

Šunkové rolky s křenem, vajíčkový chlebíček, česneková pomazánka s hroznovým vínem... Určitě se shodneme, že jsou to dobroty, ale nikoho při pohoštění neohromí. Pokud chcete od svých strávníků slyšet na Silvestra „wau“, přinášíme vám nevšední recepty na chuťovky, jednohubky či kanapky. 

Jednohubky s krevetami

Bagetu nakrájíme na plátky, jemně potřeme majonézou, přidáme kousek ledového salátu, čerstvé rajče a krevetu z česnekového nálevu. A snadné jednohubky s krevetami jsou hotové!

Pokud chcete použít čerstvé krevety, můžete použít již marinované od nás, které stačí orestovat na pánvi. Další možností je použít ještě neochucené krevety, které na středně rozpáleném plameni osmažíme na oleji s česnekem, solí a pepřem. Pokud máte za oknem čerstvé bylinky, skvěle se hodí tymián.

Kanapky s uzeným lososem

Uzený losos je báječnou lahůdkou, a pokud se udržíte a nedáte si ho jako delikatesu samotného, přinášíme vám tip na snadnou přípravu kanapek.

Pšeničnou tortilu potřeme směsí (smetanový sýr a majonéza v poměru 3:1, přidáme citronovou šťávu, čerstvou bazalkou, sůl a pepř) a poklademe plátky uzeného lososa.

Tortilu zarolujeme, zabalíme do alobalu a necháme v lednici několik hodin uležet.

kanapky

Následně tortilu nakrájíme na stejně široké plátky, které barevně i chuťově ozvláštní každou párty. Pro snadnou konzumaci je dobré jednotlivé kanapky propíchnout párátkem.

Zářivé chuťovky z červené tresky

Chutná skvěle a 100% rozzáří každý stůl. O čem je řeč? O červené tresce, kterou nově balíme do krásných skleniček. Stačí čerstvé pečivo, lžička drcené tresky a pro ozdobu kousek citronu či snítku čerstvé bylinky a slavnostní chuťovky jsou hotové!

Nevšední jednohubky bez práce!

Jednohubky vypadají krásně a při oslavách či posezení s přáteli či rodinnou jsou báječným občerstvením. Pokud se ale nechcete zdržovat přípravou, zastavte se u nás, myslíme i na tyto situace!

Další silvestrovská inspirace

A co chystáte na silvestrovskou oslavu vy? Pochlubte se na Facebooku!