9.9.2015

Zajímavosti o sushi

Již před prázdninami zpestřila Diana vaše jídelníčky skvělým sushi – více se o začátcích sushi dočtete v článku Novinka Diany: tradiční sushi. Měla to být jednorázová letní akce, díky které jste mohli okusit tuto cizokrajnou kuchyni. Zájem o sushi ovšem stále vzrůstá, a tak Diana na přání zákazníků zařadí sushi do celoroční nabídky.

Kdy si v Dianě můžete na sushi pochutnat?

Pro velký ohlas zákazníků, z kterého má Diana velkou radost, bude sushi připravováno pravidelně. Aby byla zachována maximální kvalita, nabízí jej Diana zpravidla jednou do měsíce.

Kdy vyrábíme čersvé sushi?

8 zajímavostí pro milovníky sushi

Také vás syrová ryba v rýži a v řase učarovala? Pak se jistě rádi dozvíte několik zajímavostí o sushi!

1. Sushi je lehké, nízkokalorické a dobře stravitelné.
2. Pravidelná konzumace sushi zabraňuje cévním onemocněním a podporuje činnost mozku.
3. Obsahuje důležité vitamíny (A, B2, D a E) a minerály (jod, zinek, železo...).
4. Sushi v doslovném překladu znamená „kyselá rýže“.
5. První zmínka o sushi je již z roku 718 n. l.
6. Kromě ryby si u sushi můžete pochutnat na krevetách, kaviáru, zelenině, ovoci a dalších ingrediencích.
7. Sushi je pastvou pro oči a jeho servírování je uměním.
8. Sushi lze jíst jak hůlkami, tak rukou.

sushi

A jak je to se sushi v těhotenství?

Často naše zákaznice řeší, zda si v těhotenství mohou na sushi pochutnat. Přestože jsou ryby kontrolovány a procházejí různými testy, které zaručují jejich kvalitu a sushi je vždy čerstvě připravené (proto omezená nabídka na několik dní v měsíci), jsou ryby v sushi použité v syrové formě. Syrové maso (ať už ryba ve formě sushi či hovězí tatarák) se v těhotenství nedoporučuje. V případě, že sushi v těhotenství nemůžete odolat, je lepší v tomto období vyměnit klasickou formu s rybou za vegetariánskou variantu.

Sushi...a co dál?

Toto původem japonské jídlo v sobě skrývá mnoho zajímavostí a Diana pro vás již brzy připraví další článek, který vám o sushi prozradí více. Víte například, jak správně se sushi jí? To se dozvíte již brzy! Sledujte Facebook a nic vám už neuteče!