17.6.2015

Novinka Diany: tradiční sushi

Chutné ryby jsou součástí většiny sushi. Proto se Diana rozhodla, že začne připravovat skvělou kombinaci pro všechny labužníky – tradiční sushi ve spojení s chutnou rybou z Diany. Základem jsou kvalitní suroviny a ověřené postupy. Proto se Diana vypravila do učení k nejpovolanějším – do Pražského kulinářského institutu.

Diana a Pražský kulinářský institut

Aby si zákazníci mohli pochutnat na správně připraveném sushi, vydal se tým z Diana Fish do Pražského kulinářského institutu. Pod vedením odborníka na japonskou kuchyni Marka Hory a dalších školitelů se tak Diana naučila tradiční přípravu sushi, kterou mohou zákazníci vyzkoušet a ohodnotit na vybraných kamenných prodejnách.


Celý kurz probíhal v příjemné atmosféře, legrace a nových zkušeností byla opravdu hromada. Pojďte se podívat, co nového se Diana naučila a na co se můžete těšit.

Jaké sushi pro vás Diana připravuje?

 Sushi Maki Ryba či zelenina je zabalena v rýži a mořské řase Nori.
 Sushi Uramaki Ryby či zelenina s japonskou majonézou jou obalené v řase a následně v rýži.
 Sushi Nigiri Váleček rýže s plátkem ryby, korýšem či vejcem. Tento druh je bez řasy.


Maki
patří mezi nejzákladnější druhy servírování sushi. Při konzumaci se jednotlivé kousky namáčejí do sójové omáčky a křenu wasabi. Sushi se dále podává s marinovaným zázvorem, který plní funkci neutralizace chuti mezi jednotlivými kousky. Uramaki či California roll je tzv. inverzním sushi, kdy je rýže na obvodu a mořská řasa uvnitř. Nigiri označuje váleček rýže, který je ozdoben syrovou rybou, korýši či vejcem. Podává se s wasabi a s marinovaným zázvorem.

Proč je sushi z Diany jedinečné?

Chcete sushi poprvé ochutnat, nebo jste dokonce pravými sushi milovníky? To byste určitě neměli vynechat jedinečné čerstvé sushi, které pro vás Diana připravuje. Nejen, že je čerstvě připravené a ze skvělých surovin (např. Sashimi tuňáka v top kvalitě), ale na rozdíl od běžně dostupného sushi používá Diana i speciální mořské řasy, které jsou naprostou novinkou! A na jaké řasy a chutě se můžete těšit?

  • Mango a chilli chiptle
  • Ananas s papričkami/pepřem habanero
  • Mrkev se zázvorem
  • Zelené jablko

Proč jíst sushi?

  • vysoká výživová hodnota
  • minimum tuku a kalorií
  • pestré a nevšední chutě
sushi

Sushi na pultech Diana Fish

Sushi je pro zpestření mlsných jazýčků a z důvodu sezónní dostupnosti surovin (především termíny rybolovu) ho není možné připravovat ve vysoké kvalitě po celý rok. Proto se sushi objeví na prodejných pultech Diana Fish pouze nárazově, zpravidla jednou měsíčně. Pro aktuální nabídku sledujte Facebook nebo akční leták.

Máte nějaké otázky? Neváhejte se Diany zeptat, ráda vám odpoví na všechna sushi tajemství. Pro váš dotaz využijte kontaktní formulář či rychlý kontakt.