24.5.2017

Veselá a rychlá večeře pro děti

Děti milují veselé a barevné věci – to platí nejen při jejich hrách, ale také v jídle. Pojďte se dnes podívat na nápady, které splňují požadavky malých strávníků a jsou připravené za chvilku. Tipy Diany můžete využít jako rychlou večeři nejen na Den dětí, který bude již příští týden.

Hravé pomazánky na mnoho způsobů

Že je chléb s pomazánkou nuda? A že dětem ryby nechutnají? Naservírujte dětem rychlou večeři s rybou kreativně a uvidíte, jak jim zachutná. Nezapomeňte - u dětí platí dvojnásob, že jedí i očima...

veselá a rychlá večeře pro děti

Popusťte uzdu fantazii, použije vykrajovátka a pestré barvy ingrediencí – najednou se na talíři místo pečiva s pomazánkou objeví veselá rybička, medvídek, auto či námořník... Vytvořte pohádkovou večeři! Použijte na dekoraci šunku a sýr, ze kterých můžete vykrojit různé tvary.

Oblíbená je také barevná zelenina, se kterou vykouzlíte krajinu i obličeje postaviček. A že potřebujete doladit detaily? Skvěle se hodí oříšky či semínka, která jsou zdravá a snadno jimi vykouzlíte dešťové kapky či kytičky.

Pomazánky z Diany, které dětem chutnají

To je jen malá ochutnávka rybích pomazánek z Diany. Pokud dáte přednost vlastní výrobě, vyzkoušejte například širokou nabídku uzených ryb a pusťte se s dětmi i do přípravy domácí pomazánky.

Hravý dezert nesmí chybět

Oslavte Den dětí sladkým dezertem – domácí palačinky s marmeládou či tvarohem dozdobte ovocem, anebo nechte servírování na dětech. Uvidíte, co vše jde z jedné palačinky a hromádky zdravého ovoce vykouzlit. Navíc pokud si děti přichystají jídlo samy, rády ho také snědí.

hravý dezert

A pokud se vám nechce do přípravy palačinek? Vyzkoušejte z Diany bramborovo-tvarohové placičky s brusinkami. Při servírování stačí přidat šlehačku či zakysanou smetanu a vše dozdobit ovocem. 

Kde najdete další inspiraci?
Slavnostní oběd na Den dětí
Den dětí si zaslouží slavností hostinu

A jakou večeři s dětmi připravujete vy? Pochlubte se a pošlete fotky na Facebook!