1.6.2016

Den dětí si zaslouží slavnostní hostinu

Dnešní den patří dětem a svůj svátek by měly parádně oslavit. Kromě příjemného programu či malé pozornosti nezapomeňte na slavnostní hostinu, se kterou vám Diana Fish ráda pomůže. A je jen na vás, zda ji pojmete ve zdravém duchu, nebo pro jednou přimhouříte oko a potěšíte dětské chuťové buňky méně zdravou variantou.

Už zase ryba?

Pokud díte není zvyklé od mala na rybí maso, tak čím je starší, tím raději jej v jídelníčku vynechává – a tím se také buduje náročnější cesta, jak dětem přirozenou cestou dopřát potřebné vitamíny, živiny, jód a důležitý rybí tuk.

Děti rybu také často odmítají z důvodu, že si musejí dávat pozor na kosti, nebo že ryba nevypadá na talíři moc lákavě.

ryba den dětí

Víme, jaká ryba dětem chutná

Ryby jsou pro člověka velmi důležité a je tedy nasnadě, aby si děti rybí maso oblíbily a pochutnaly si na něm. Jakou rybu tedy dětem naservírovat?

Rybí burger dinosaurus
Ať už je na talíři jídlo v podobě dinosaura, ryby či v jakémkoliv jiném lákavém tvaru, děti ho daleko lépe sní. Přestože by se smažené pokrmy měly v dětském jídelníčku vyskytovat minimálně, jednou za čas a s vhodnou přílohou by si na nich děti měly pochutnat. Připravte například dušenou barevnou zeleninu a nezapomeňte na nápadité servírování.

Pro děti filé bez kostí
Diana má ve své nabídce velmi kvalitní filé z rodu hejkovitých ryb. Při zpracování se odstraní pouze páteř. Ryba nemá malé kosti, proto se maso rovnou krájí na požadovaný rozměr a mrazí. Typické je bílé maso a jemná chuť. Záleží jen na vás, jaký zdravý recept zvolíte.

Přílohu k rybě můžete pořídit také v Dianě, které má ve své nabídce mražených výrobků baby karotku, brokolici, hrášek, kukuřici a další zeleninu.

Za odměnu sladká tečka

Až budete v prodejnách Diana Fish pořizovat rybu, nezapomeňte sáhnout také do mrazícího boxu pro nanuka, který se stane sladkou a osvěžující tečkou za sváteční hostinou.

Chcete znát další tipy na Den dětí? Inspirujte se v článku Slavnostní oběd na den dětí.