27.5.2015

Slavnostní oběd na Den dětí

Pondělí 1. 6. 2015 bude patřit dětem. Toto datum je již mnoho let spojováno s Mezinárodním dnem dětí a Diana vám přináší několik tipů, jak tento svátek s dětmi příjemně oslavit. Správná oslava se neobejde bez dobrého jídla, proto se dnešní doporučení bude týkat svátečního oběda či večeře.

Oběd hravě a zdravě? Proč ne!

Připravit svátečně dětem k obědu rybu? Že je to pro vaše děti spíše za trest než za odměnu, protože ryby nerady? Diana přináší pár typů, jak dětem naservírovat zdravou rybu tak, aby jídlo děti bavilo a ryba jim chutnala.

1. Člověk jí očima a u dětí to platí dvojnásob. Vesele naaranžované jídlo bude rozvíjet fantazii a ještě bude děti bavit.
2. Kuchaři chutná nejlépe. Zkuste děti zapojit do přípravy jídla. Pomohou s vařením a i k méně oblíbeným jídlům si jistě najdou cestu.
3. Na dětský talíř jen ryby bez kostí. Možná děti nemají rády ryby, protože je odrazuje hledání kostí. Cesta je jednoduchá – nabídněte jim chutnou rybu bez kostí. Ideální je například fileta z vlkouše, pangasius či treska norská.

den dětí

Oběd podle dětí

Že tipy nepomohly? Připravte oběd podle dětí, na co budou mít chuť. Mají rády smažené a hranolky? Jednou za čas jistě malý prohřešek v dětském jídelníčku nevadí a o to více si sváteční oběd užijí. Co Diana ve svých prodejnách například nabízí?

  • Dvoubarevné rybí prsty se špenátem (38,-/ balení 360g)
  • Kuřecí nugety v podobě zvířátek (6,-/ kus)
  • Hranolky (39,-/kg)
  • Ovocné nanuky z pravé ovocné šťávy (34,-/ balení 12 x 65 ml)

Jaké další tipy Diana doporučuje?

Po dobrém jídle přichází na řadu zábava. Vyrazte s dětmi na hřiště, do divadla, muzea či zoologické zahrady. A co třeba něco akčního? Navštivte aquapark, lanové centrum či bobovou dráhu. Celá řada měst bude mít také na Den dětí speciální program, který probíhá na některých místech již o víkendu.

Diana Fish přeje krásný Den dětí!