8.2.2017

Valentýnská večeře aneb láska prochází žaludkem

Jak je známo, láska prochází žaludkem. A jak tedy nejlépe lásku oslavit, než nějakým dobrým jídlem. Připravte pro svoji drahou polovičku dárek v podobě slavnostní večeře, která potěší nejen na Valentýna. Diana vám dnes přináší tip na romantické menu pro dva! Příprava je snadná a díky nákupu v kamenných prodejnách budete mít navařeno během chvilky!

Předkrm z krevet v těstíčku

Pro přípravu tohoto menu vám stačí navštívit některou kamennou prodejnu Diana a veškeré suroviny máte připravené. Pro předkrm stačí zakoupit krevety v těstíčku, které se během 2 – 3 minut osmaží na oleji dozlatova. Nemusíte si lámat hlavu s dochucením, vše už je připravené. Jako příloha se skvěle hodí čerstvé rozpékané bagety.

Pokud dáte před těstíčkem přednost zeleninovému salátu, vyzkoušejte recept na krevety s česnekem a lehkým salátem.

Hlavní chod: Treska se zeleninovou a bramborové rösti

Mražený zeleninový mix (kombinace podle chuti – mrkev, hrášek, kukuřice, …) nasypeme do pekáče, přidáme kousek másla, filety z tresky a dále koření podle chuti. Diana doporučuje sůl a kmín, ale můžete přidat také přírodní afrodiziakum v podobě koření jako je například petržel, bazalka, oregano či pepř.

Vše podlejeme vodou a dáme do rozpálené trouby na 250°C. Jakmile se voda začne vařit, odklopíme vrchní část pekáče a pečeme tresku dozlatova dalších 10 minut.

fish

Jako alternativu můžete použít recept na tresku se bílým vínem nebo tresku se smetanovou omáčkou.

Bramborové rösti jako rychlá příloha

S přílohou si nemusíte lámat hlavu. Vyzkoušejte bramborové rösti (bramborové placičky s původem ze Švýcarska, které se hodí jako samostatný pokrm nebo jako příloha). Zmrazené bramborové placičky můžete během pár minut osmažit, ale k rybě se daleko více hodí příprava v troubě. Rösti pečte při 200 °C přibližně 15 - 18 minut.

Sladký dezert na závěr

Pokud se nechcete do pečení pouštět sami, využijte v prodejnách Diana speciální sladkou nabídkou. Nyní je v nabídce balení 12 lahodných zákusků, které po večeři jistě přijdou k chuti. Jsou mražené, stačí je tedy chvilku před servírování vyndat na pokojovou teplotu a nechat povolit. Příprava už nemůže být snazší!

K předkrmu se hodí lehký aperitiv a treska skvěle chutná se suchým vínem (například Rulandské šedé, Savignon či Ryzling rýnský).

Povedlo se vám sváteční menu? Pochlubte se na Facebooku!

Diana vám přeje dobrou chuť!