11.3.2015

Přehled uzených ryb II.

Diana Fish nabídku uzených ryb stále rozšiřuje, a proto dnes navážeme na článek Přehled uzených ryb I., kde se můžete dočíst o uzeném hejkovi, makrele či mořském úhoři. Dnešní článek představí další uzené ryby.

Uzený pstruh

Pstruh duhový je jeden z nejkvalitnějších sladkovodních ryb. Díky podkožnímu tuku lze snadno stáhnout z kůže a stejně dobře se filetuje od kostí. Uzený pstruh má pevné maso, kterému odolá jen málokterý labužník.

Sleď, neboli uzenáč

Sleď, známý také pod názvem uzenáč, má celkem hodně kostí, které ovšem při skvělém zpracování málokoho odradí. Tato ryba má vyšší obsah tuku (okolo 15 %). Udí se celá, nekuchaná a většina lidí se ji kupuje pro jikry či mlíčí, což se pozná podle břicha – jikrnáč má tvrdé břicho, mlíčňák měkčí. Sleď se dále zpracovává na filet, sleďová očka či oblíbené uzení.

uzený pstruh

Okouník mořský

Okouník mořský je loven ve větších hloubkách a je ceněn především pro strukturu a chuť masa. Ryba má bílé maso s minimálním obsahem tuku, které proces uzení dodá jedinečnou chuť.

Uzený platýs

Platýs nemá malé kosti a nemusíte se bát toho, že byste kůstky v mase přehlédli. Pochutnáte si na měkkém mase s výraznější rybí chutí.

Uzené šproty

Diana pořizuje pro své zákazníky velké tříděné šproty, které jsou mnohem masitější. Tato ryba má vysoký obsah tuku a chuťově je výrazná. Čerstvé uzené šproty se s těmi konzervovanými nedají porovnat.

Novinka Diany – Rybí chuťovka

Rybí chuťovka, to je kombinace uzeného halibuta a lososa. Skvěle skloubené chutě potěší nejednoho labužníka! Tato rybí chuťovka je ideální pro rychlé pohoštění nebo studenou večeři.

Dále si můžete pochutnat na tradičních rybách, jako je kapr či tolstolobik. Další uzené ryby, které pro své zákazníky Diana připravuje, naleznete mezi novinkami. Ochutnejte a přesvědčte se, že pečlivě vybraná a uzená ryba je opravdovou lahůdkou. Navštivte prodejny Diana Fish nebo nakupte z pohodlí domova přes e-shop.