29.4.2015

Vlkouš či mořská kočka? Specialita ze Skandinávie

V těchto dnech pro vás Diana připravila jednu opravdovou specialitu, kterou je vlkouš obecný. Tato ryba se na český trh dostává velice vzácně a vy ji právě v těchto dnech můžete sehnat v prodejných Diana Fish. Využijte proto této jedinečné lahůdky a potěšte své chuťové pohárky výtečnou rybou, kterou ve Skandinávii považují za gurmánskou jedničku.

Mořská kočka – už jste to slyšeli?

vlkouš

Mořská kočka, mořská kočka...kdo to kdy slyšel?! Ale ano, právě takto se přezdívá rybě, která na rybáře při lovu cení své početné zuby.

Skus vlkouše je velice silný a zuby mu postupně dorůstají.

Této výhody vlkouš obecný využívá především při drcení krunýřů či lastur, když se živí měkkýši, korýši či ostnokožci.

Vlkouš a jeho úprava

Vlkouš má pevné bílé maso, které se vyznačuje jemnou chutí. Maso je šťavnaté a na pultech Diana Fish je připravené v podobě filet bez kůže, kostí a přidané vody. Hodí se snad na všechny použití. Skvěle chutná na grilu, přírodně opečený na pánvi i pečený. Například v Norsku je oblíbená varianta v podobě karbanátků nebo se také ryba nakládá do sladkokyselých nálevů. Využití je opravdu spousta a ať zvolíte jakoukoliv kombinaci, jistě vás vlkouš nadchne.

Zajímá vás více informací? Ptejte se usměvavých prodavaček nebo nás kontaktujte a o této časově omezené nabídce vám rádi řekneme více informací.