2.12.2015

Humr i mořské řasy v Diana Fish!

Nastává čas humrů! Můžete si pořídit humra během celého roku, ovšem toho v nejlepší kvalitě seženete od září do dubna. A právě takového vám na své pulty nyní Diana přináší. Humr bývá pro svoji chuť považovaný za krále korýšů, pojďme se tedy podívat, čím si získal svoji oblibu.

Není humr, jako humr

Na světě existuje mnoho druhů humrů, kdy mezi nejznámější patř humr evropský či kanadský. A právě humry kanadské má ve své nabídce Diana Fish.

Tito korýši byli odchyceni ve volném moři v severozápadním Atlantiku a aby byla zachována co nejvyšší jakost, byli zmražení ve slané vodě. Humři jsou oblíbení pro své bílé, lehce nasládlé maso, které je opravdovou pochoutkou.

 

Příprava humra – krok za krokem

Humr před zmražením již prošel varem, proto ho stačí rozmrazit (v chladničce povolí během 12-14 hodin, při pokojové teplotě stačí 5-6 hodin). Rozmrazený humr se vloží do osolené vroucí vody přibližně na 5 minut (není dobré tento čas přesáhnout, pak maso ztrácí na kvalitě i chuti).Vodu, ve které humra vaříme, může ochutit oblíbeným kořením, skvěle chutná v kombinaci s bobkovým listem, cibulí a česnekem nebo v kombinaci zeleninového vývaru s bílým vínem.

Po uvaření nastává náročnější příprava humra:
1. ostrým nožem podélně rozřízněte tělo humra na dvě půlky
2. vidličkou vyjměte maso z ocasní části
3. klepeta je potřeba rozlomit (někdy lze rukou, popř. se použijí kleštičky či nůžky)
4. maso z klepet vyndejte vidličkou či rukou
5. pro pohodlné získání masa z nohou humra jsou ideální zmíněné kleštičky a humří úzká vidlička
6. nohu ulomte u těla a pak ji zlomte v kloubech
7. maso z nohou lze získat pomocí vidličky či vycucnout

Nezapomeňte, že lahodné maso se ukrývá ve všech částech humra, proto se nebojte rozlomit krunýř a objevit gurmánský poklad. K masu se hodí různé husté omáčky a pěny, u kterých bývá v základu víno a podává se s bílým pečivem.

Další mořská novinka – salát WAKAME

Mořská řasa WAKAME je nepostradatelnou současní japonské kuchyně a podobně jako sushi má velmi dobrý vliv na zdraví člověka – posiluje krevní oběh, čistí krev, odstraňují z těla toxické látky, zabraňuje šedivění vlasů a má zmlazují a zkrášlující účinky.

Salát z mořských řas a se sezamovými semínky

Salát z mořských řas WAKAME je dochucen sezamovými semínky (obsahují esenciální mastné kyseliny, vitamíny, minerály a prospívají srdci a cévám), chilli (má příznivý účinek na zažívání) a speciální marinádu, která všechny chutě skvěle vyváží.

Hodí se jako zdravá svačinka, na dochucení nudlí nebo jako příloha k masu.

Navštivte kamenné prodejny Diana Fish a pochutnejte si na mořských zdravých pochoutkách!