22.10.2014

Hejk v bylinkové krustě

Hejk má bílé maso s minimálním obsahem tuku (více se o hejkovi můžete dočíst v článku Hejk a jeho využití). Hejk s bylinkovou krustou, parmazánem a rajčaty - to je rychlý a zdravý recept, který pro vás Diana připravila. Využijte nabídky akčního letáku a pochutnejte si s rodinou a přáteli na zdravé rybě!

Co budeme potřebovat

  • filety z hejka
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej
  • máslo
  • cherry rajčata
  • lahůdková/jarní cibulka
  • strouhanka nebo tvrdé bílé pečivo
  • bazalka
  • parmazán
  • petrželka
  • balzamikový ocet

Postup

Rozpálíme si troubu na 200 °C. Mezitím nasolené a opepřené filety z hejka orestujeme na olivovém oleji (z každé strany asi minutu).

Rybu z pánve vyjměte, přidejte olivový olej, na kterém orestujete na půlky nakrájená cherry rajčátka, na jemno nakrájenou cibulku a v závěru přidáte nasekanou bazalku. Takto připravenou směs stáhněte z plamene a připravte si posyp.

Posyp se skládá ze strouhanky (popř. tvrdého pečiva), strouhaného parmazánu a nasekané petrželky. Tyto suroviny rozmixujte na jemno.

Orestovanou rybu vložte na plech, pokryjte vrstvou rajčatové směsi a na závěr přidejte vrstvu z ochucené strouhanky a parmazánu. Následně vše zapečeme v troubě (přibližně 6 minut).

Hotového hejka s bylinkami pokapeme olivovým olejem a balzamikovým octem. Přílohou mohou být brambory nebo pečivo.

Diana Fish přeje dobrou chuť!