13.11.2019

Tučný, šťavnatý a výborný - takový je steak z tuňáka. Jeho maso není bílé, jako u většiny ryb, ale červené a chutí se podobá telecímu. Jeho další výhodou je absence rybího zápachu a také téměř nemá kosti.

6.11.2019
Změna pojízdné prodejny 7.11.

Z důvodu rekonstrukce Sofijského náměstí, Praha 4 – Modřany, naleznete naši pojízdnout prodejnu ve čtvrtek 7.11. v době od 7 – 17 hod na Trhu Praha 10 – Petrovice, Ohmova ul. před Poliklinikou. Děkujeme za pochopení.

5 důvodů, proč ryby od nás:

  • Přinášíme chutnou rybu za dobrou cenu
  • Jsme rodinná společnost založená na tradicích
  • Jsme odborníky v oblasti ryb
  • Základem všech produktů je kvalitní zpracování ryb
  • Pestrost a zpracování výrobků uspokojí i toho nejnáročnějšího zákazníka

Technologie

technologie

Naše společnost se zpracování ryb věnuje již řadu let a za tu dobu navázala vztahy s řadou dodavatelů z celého světa, osvojila si tradiční techniky a pustila se i do vlastních inovací chutí i zpracování.

 

Technologie mrazení

Ještě na rybářských lodích jsou ryby šokově zmrazeny, proto si zachovávají ty nejlepší vlastnosti. Díky tomuto postupu se netrhají bílkoviny, ryby s vyšším obsahem tuku nepodléhají oxidaci a zároveň ani nevznikají krystalky vody. Maso je tedy přivezeno do naší společnosti v nejlepší možné kvalitě, kde je následně zpracováno.

Proces marinování

Po vykuchání a očištění putuje ryba do marinovací haly, kde na ni čekají ručně připravené nálevy podle tradičních receptur. Jedinými konzervanty je sůl a ocet, proto v naši rybách nenajdete žádné umělé konzervanty či chemická “éčka”. V marinovací hale stráví ryby přesně odměřený čas a následně je čeká další ruční práce, totiž balení a finální distribuce.

Postup uzení

V roce 2014 naše společnost zakoupila udírnu značky REICH s možností uzení teplým i studeným kouřem. Nad celým postupem uzení bdí zkušení mistři, kteří hlídají kvalitu uzených ryb a zpracování. Pečlivě vybrané suroviny s vyšším obsahem tuku dovážíme od prověřených dodavatelů, které následně ručně zpracovává. Ryby se průměrně udí 2 až 3 hodiny, následně jsou uloženy do dřevěných krabiček, stejně tak, jako tomu bývalo v přímořských státech.

A na závěr balení

Možná se vám již někdy při nákupech stalo, že jste si do košíku dali krabičku se zavináči a najednou jste byli vy i košík celí od nálevu. To se vám nestane s balením z naší společnosti - ta své rybí pochoutky balí do kvalitních a pevných obalů, proto nemusíte mít obavy, že by se vám krabička cestou z nákupu v tašce vylila.

A co uzené ryby? Ty jsou na prodejních pultech uložené v dřevěných krabičkách, stejně tak, jako tomu je v přímořských státech. Na rozdíl od supermarketů, kde jsou většinou ryby vakuově balené (čímž se sice prodlouží trvanlivost), necháváme ryby volně ležet na dřevě. To má za následek daleko lahodnější chuť a především čerstvost (což u vakuované ryby není možné).